Tot nu toe hingen alle Europese gebruikers van Facebook, ook de Britse, af van de Ierse kantoren van Facebook. Het Amerikaanse bedrijf merkt op dat de niet-Europese gebruikers nu ook al onder de Amerikaanse zetel vallen.

'Ontkomen aan strenge regels'

De organisatie Open Rights Group vreest dat Facebook wil ontkomen aan de strenge Europese privacyregels. 'Het houdt in dat Europese acties om de macht van de techgiganten in te perken, niet zullen gelden voor Britse burgers', klinkt het.

Facebook zegt dat het de manier van databeheer niet zal veranderen, en dat ook de diensten niet anders zullen zijn. De Britse dataprotectieregels blijven van toepassing. Die zijn - momenteel toch nog - gestoeld op de Europese GDPR-regels.

Tot nu toe hingen alle Europese gebruikers van Facebook, ook de Britse, af van de Ierse kantoren van Facebook. Het Amerikaanse bedrijf merkt op dat de niet-Europese gebruikers nu ook al onder de Amerikaanse zetel vallen.De organisatie Open Rights Group vreest dat Facebook wil ontkomen aan de strenge Europese privacyregels. 'Het houdt in dat Europese acties om de macht van de techgiganten in te perken, niet zullen gelden voor Britse burgers', klinkt het.Facebook zegt dat het de manier van databeheer niet zal veranderen, en dat ook de diensten niet anders zullen zijn. De Britse dataprotectieregels blijven van toepassing. Die zijn - momenteel toch nog - gestoeld op de Europese GDPR-regels.