Onderzoek van Nielsen heeft aangetoond dat het aantal unieke bezoekers van Facebook, komende van computers, smartphones en tablets, gedaald is van 153 miljoen in maart 2012 tot 142 miljoen in maart van dit jaar. Het hoogtepunt lag in augustus vorig jaar met 158 miljoen Amerikaanse Facebookgebruikers. Het nieuws staat in The Guardian.

Een gelijkaardig verhaal in het Verenigd Koninkrijk. Waar in oktober 2012 nog 28 miljoen Britten een Facebookprofiel hadden, waren er dat in maart van dit jaar nog 26 miljoen. Dat zijn er overigens ongeveer evenveel als in dezelfde maand vorig jaar.

Eerder had ook SocialBakers al gemeld dat Facebook aan populariteit aan het inboeten is in landen als de VS, het VK en Duitsland.

Bij de bekendmaking van het eerste kwartaalresultaat van dit jaar zei Facebook deze week dat het wereldwijd 1,1 miljard actieve gebruikers per maand telt, een stijging van 23 procent tegenover vorig jaar. Het aantal gebruikers dat met een mobiel toestel inlogt, is met 54 procent gestegen tot 751 miljoen. Het grootste deel van die groei komt echter vooral uit armere landen.

Onderzoek van Nielsen heeft aangetoond dat het aantal unieke bezoekers van Facebook, komende van computers, smartphones en tablets, gedaald is van 153 miljoen in maart 2012 tot 142 miljoen in maart van dit jaar. Het hoogtepunt lag in augustus vorig jaar met 158 miljoen Amerikaanse Facebookgebruikers. Het nieuws staat in The Guardian. Een gelijkaardig verhaal in het Verenigd Koninkrijk. Waar in oktober 2012 nog 28 miljoen Britten een Facebookprofiel hadden, waren er dat in maart van dit jaar nog 26 miljoen. Dat zijn er overigens ongeveer evenveel als in dezelfde maand vorig jaar. Eerder had ook SocialBakers al gemeld dat Facebook aan populariteit aan het inboeten is in landen als de VS, het VK en Duitsland. Bij de bekendmaking van het eerste kwartaalresultaat van dit jaar zei Facebook deze week dat het wereldwijd 1,1 miljard actieve gebruikers per maand telt, een stijging van 23 procent tegenover vorig jaar. Het aantal gebruikers dat met een mobiel toestel inlogt, is met 54 procent gestegen tot 751 miljoen. Het grootste deel van die groei komt echter vooral uit armere landen.