Twitter en Facebook zijn toegetreden tot een netwerk van internationale mediabedrijven en organisaties die de kwaliteit van informatie proberen te verbeteren, dat schrijf CNet. Ze doen dat onder meer om weerwerk te bieden aan online 'hoaxes' en valse nieuwsberichten. Het netwerk heet First Draft Coalition, en onder meer de New York Times en CNN zijn al lid.

"Met dit partnernetwerk wilt First Draft mensen samenbrengen om aan ideeën en intitiatieven te werken, zoals een train-the-trainer programma, een verificatieplatform en een vrijwillige gedragscode," zegt Jenni Sargent, managing director voor de coalitie, daarover.

Met Facebook en Twitter heeft de coalitie nu een van de grootste nieuwsbronnen voor veel mensen in zijn rangen. Vooral Facebook, dat elke maand 1,7 miljard gebruikers over de vloer krijgt, heeft een tumultueuze geschiedenis met valse nieuwsberichten. In de VS levert het sociale netwerk een eigen nieuwsaggregatiedienst, die bijvoorbeeld enkele weken geleden een onwaar bericht over Fox News presentatrice Megyn Kelly promootte.

Twitter en Facebook zijn toegetreden tot een netwerk van internationale mediabedrijven en organisaties die de kwaliteit van informatie proberen te verbeteren, dat schrijf CNet. Ze doen dat onder meer om weerwerk te bieden aan online 'hoaxes' en valse nieuwsberichten. Het netwerk heet First Draft Coalition, en onder meer de New York Times en CNN zijn al lid. "Met dit partnernetwerk wilt First Draft mensen samenbrengen om aan ideeën en intitiatieven te werken, zoals een train-the-trainer programma, een verificatieplatform en een vrijwillige gedragscode," zegt Jenni Sargent, managing director voor de coalitie, daarover. Met Facebook en Twitter heeft de coalitie nu een van de grootste nieuwsbronnen voor veel mensen in zijn rangen. Vooral Facebook, dat elke maand 1,7 miljard gebruikers over de vloer krijgt, heeft een tumultueuze geschiedenis met valse nieuwsberichten. In de VS levert het sociale netwerk een eigen nieuwsaggregatiedienst, die bijvoorbeeld enkele weken geleden een onwaar bericht over Fox News presentatrice Megyn Kelly promootte.