Facebook geeft aan dat een aantal van die geblokkeerde pagina's en accounts in eerste instantie door Belgische media gesignaleerd werden als potentieel onecht en met de bedoeling om het politiek discours te manipuleren. Onderzoek door Facebook bevestigde dat vervolgens. Er staat niet bij om welke pagina's of accounts het precies gaat. Facebook benadrukt wel dat het geen links met het buitenland aangetroffen heeft.

Voorafgaand aan de Franse presidentsverkiezingen in 2017 verwijderde Facebook meer dan 30.000 valse accounts, zo blijkt ook uit het rapport. Die waren bedoeld om spam, foute informatie of misleidende inhoud te verspreiden. Facebook identificeerde bij het verwijderen van die accounts activiteitspatronen, geen inhoud.

Facebook benadrukt proactief te zijn bij het detecteren en verwijderen van valse informatie en hierrond te zullen blijven samenwerken. Tijdens het tweede en derde kwartaal van vorig jaar haalde Facebook respectievelijk 800 miljoen en 754 miljoen valse accounts offline. De meerderheid daarvan waren het resultaat van commercieel gemotiveerde spam aanvallen die pogen om in bulk valse accounts te creëren. Van die valse accounts werd 99,6 procent door Facebook verwijderd nog voor er meldingen van gebruikers kwamen.

Facebook geeft aan dat een aantal van die geblokkeerde pagina's en accounts in eerste instantie door Belgische media gesignaleerd werden als potentieel onecht en met de bedoeling om het politiek discours te manipuleren. Onderzoek door Facebook bevestigde dat vervolgens. Er staat niet bij om welke pagina's of accounts het precies gaat. Facebook benadrukt wel dat het geen links met het buitenland aangetroffen heeft. Voorafgaand aan de Franse presidentsverkiezingen in 2017 verwijderde Facebook meer dan 30.000 valse accounts, zo blijkt ook uit het rapport. Die waren bedoeld om spam, foute informatie of misleidende inhoud te verspreiden. Facebook identificeerde bij het verwijderen van die accounts activiteitspatronen, geen inhoud. Facebook benadrukt proactief te zijn bij het detecteren en verwijderen van valse informatie en hierrond te zullen blijven samenwerken. Tijdens het tweede en derde kwartaal van vorig jaar haalde Facebook respectievelijk 800 miljoen en 754 miljoen valse accounts offline. De meerderheid daarvan waren het resultaat van commercieel gemotiveerde spam aanvallen die pogen om in bulk valse accounts te creëren. Van die valse accounts werd 99,6 procent door Facebook verwijderd nog voor er meldingen van gebruikers kwamen.