Op die campagnesite werden bezoekers gevraagd om persoonlijke gegevens achter te laten. Facebook heeft, na forse kritiek van burgerrechtenorganisaties, de advertenties nu verwijderd.

De campagne van Trump geeft miljoenen dollars uit aan verkiezingsadvertenties op sociale media. Sinds 2018 betaalde de Republikeinse herverkiezingscampagne omgerekend al ruim 30 miljoen euro aan Facebook voor politieke advertenties.

Nieuwsorganisaties

Facebook werkt met enkele nieuwsorganisaties samen om berichten op het platform op waarheid te checken. Als blijkt dat berichten onwaar zijn, worden ze aan minder mensen getoond en als misleidend gemerkt.

Trump en Facebookbaas Mark Zuckerberg hadden vorig jaar twee ontmoetingen. Over wat er toen is besproken, is nauwelijks iets bekend.

Op die campagnesite werden bezoekers gevraagd om persoonlijke gegevens achter te laten. Facebook heeft, na forse kritiek van burgerrechtenorganisaties, de advertenties nu verwijderd.De campagne van Trump geeft miljoenen dollars uit aan verkiezingsadvertenties op sociale media. Sinds 2018 betaalde de Republikeinse herverkiezingscampagne omgerekend al ruim 30 miljoen euro aan Facebook voor politieke advertenties.Facebook werkt met enkele nieuwsorganisaties samen om berichten op het platform op waarheid te checken. Als blijkt dat berichten onwaar zijn, worden ze aan minder mensen getoond en als misleidend gemerkt.Trump en Facebookbaas Mark Zuckerberg hadden vorig jaar twee ontmoetingen. Over wat er toen is besproken, is nauwelijks iets bekend.