Onder meer op Facebook circuleerden er geruchten dat de zware bosbranden in Oregon zouden aangestoken zijn door antifa-groeperingen. Verschillende politiediensten hebben al opgeroepen om het verspreiden van dat soort misinformatie en geruchten te stoppen.

Facebook grijpt nu zelf mee in en gaat zelf actief valse informatie verwijderen. Volgens Andy Stone zorgen die geruchten ervoor dat niet alle middelen van de brandweer- en politiekorpsen kunnen ingezet worden in het bestrijden van de branden en het beschermen van de bevolking. En dat kan mensenlevens kosten, aldus Stone.

Onder meer op Facebook circuleerden er geruchten dat de zware bosbranden in Oregon zouden aangestoken zijn door antifa-groeperingen. Verschillende politiediensten hebben al opgeroepen om het verspreiden van dat soort misinformatie en geruchten te stoppen. Facebook grijpt nu zelf mee in en gaat zelf actief valse informatie verwijderen. Volgens Andy Stone zorgen die geruchten ervoor dat niet alle middelen van de brandweer- en politiekorpsen kunnen ingezet worden in het bestrijden van de branden en het beschermen van de bevolking. En dat kan mensenlevens kosten, aldus Stone.