Dat valt af te leiden uit een uitgebreid overzicht van AVG Technologies over de impact van verschillende populaire apps op het leegtrekken van de oplaadbare batterij, de opslagcapaciteit en het dataverkeer.

Facebook, Instagram, Google Play, Whatsapp en KakaoTalk behoren wat energieverbruik betreft tot de meest veeleisende apps. Facebook trekt daarbij ook nog een zware wissel op de prestaties van je smartphone, neemt een (on)behoorlijke hap uit de beschikbare opslagcapaciteit door veel meer offline op te slaan dan je zou verwachten, en heeft ook de meeste impact op het dataverkeer.

Energieverbruik valt te beperken

Welke conclusie je daaruit trekt, is natuurlijk afhankelijk van de eigen wensen. Maar als je regelmatig tegen het probleem aanloopt dat je niet meer kunt bellen voordat je bij het volgende stopcontact bent, is het wellicht aan te raden het gebruik van de veelvraten op je smartphone te beperken.

Bij Facebook en andere sociale media en berichtendiensten kom je al een heel eind als je de automatische waarschuwingen uitschakelt. Ook apps die veel grafisch materiaal of video tonen, kun je beter mijden als je accu leeg raakt en ook nog wilt kunnen bellen. Of je koopt een battery pack voor onderweg, natuurlijk.

Genoemde apps zijn niet de enige die je in de weg kunnen zitten. Ook spelletjes kunnen bijvoorbeeld veel impact hebben. Een overzicht van de zware apps is te vinden op de website van ACG Technologies. Het onderzoek heeft alleen betrekking op Android-smartphones.

Bron: Automatiseringgids

Dat valt af te leiden uit een uitgebreid overzicht van AVG Technologies over de impact van verschillende populaire apps op het leegtrekken van de oplaadbare batterij, de opslagcapaciteit en het dataverkeer.Facebook, Instagram, Google Play, Whatsapp en KakaoTalk behoren wat energieverbruik betreft tot de meest veeleisende apps. Facebook trekt daarbij ook nog een zware wissel op de prestaties van je smartphone, neemt een (on)behoorlijke hap uit de beschikbare opslagcapaciteit door veel meer offline op te slaan dan je zou verwachten, en heeft ook de meeste impact op het dataverkeer.Energieverbruik valt te beperkenWelke conclusie je daaruit trekt, is natuurlijk afhankelijk van de eigen wensen. Maar als je regelmatig tegen het probleem aanloopt dat je niet meer kunt bellen voordat je bij het volgende stopcontact bent, is het wellicht aan te raden het gebruik van de veelvraten op je smartphone te beperken. Bij Facebook en andere sociale media en berichtendiensten kom je al een heel eind als je de automatische waarschuwingen uitschakelt. Ook apps die veel grafisch materiaal of video tonen, kun je beter mijden als je accu leeg raakt en ook nog wilt kunnen bellen. Of je koopt een battery pack voor onderweg, natuurlijk.Genoemde apps zijn niet de enige die je in de weg kunnen zitten. Ook spelletjes kunnen bijvoorbeeld veel impact hebben. Een overzicht van de zware apps is te vinden op de website van ACG Technologies. Het onderzoek heeft alleen betrekking op Android-smartphones. Bron: Automatiseringgids