Volgens de socialemediasite vormt de 'leeftijd' van een post een belangrijk deel van de context waarin mensen bepalen welke artikelen ze lezen, vertrouwen en delen. Vooral bij uitgevers van kranten en tijdschriften groeit de bezorgdheid over het delen van oude artikelen als 'nieuwe feiten', omdat het een verkeerd beeld kan schetsen van de echte actualiteit. Sommige uitgevers hebben hier zelf al maatregelen tegen getroffen, door oudere nieuwsberichten op de site te labelen.

Facebook laat weten dat het de waarschuwingen de komende maanden ook voor andere doeleinden wil inzetten. Voor boodschappen met betrekking tot covid-19 werkt de socialemediasite bijvoorbeeld aan een notificatie die de bron vermeldt en mensen doorverwijst naar een coronawebsite met betrouwbare informatie.

Volgens de socialemediasite vormt de 'leeftijd' van een post een belangrijk deel van de context waarin mensen bepalen welke artikelen ze lezen, vertrouwen en delen. Vooral bij uitgevers van kranten en tijdschriften groeit de bezorgdheid over het delen van oude artikelen als 'nieuwe feiten', omdat het een verkeerd beeld kan schetsen van de echte actualiteit. Sommige uitgevers hebben hier zelf al maatregelen tegen getroffen, door oudere nieuwsberichten op de site te labelen.Facebook laat weten dat het de waarschuwingen de komende maanden ook voor andere doeleinden wil inzetten. Voor boodschappen met betrekking tot covid-19 werkt de socialemediasite bijvoorbeeld aan een notificatie die de bron vermeldt en mensen doorverwijst naar een coronawebsite met betrouwbare informatie.