De invloed van Facebook en de hoeveelheid wilde verhalen die op het platform de ronde deden, worden vaak genoemd als het om de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten gaat. Hoewel Facebook die invloed altijd ontkend heeft, probeert het sociale netwerk sindsdien wel om een antwoord te bieden om 'hoaxes'.

In een blogpost meldt het platform nu dat het zijn bestaande regels tegen het ten gelde maken van valse berichten heeft uitgebreid naar de uitgevers zelf. Concreet hield Facebook al advertenties tegen voor verhalen die door feitencheckers als 'vals' werden aanzien. Nu gaat het nog eens tap verder en kunnen organisaties die meerdere keren betrapt zijn, helemaal geen advertenties meer nemen.

De invloed van Facebook en de hoeveelheid wilde verhalen die op het platform de ronde deden, worden vaak genoemd als het om de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten gaat. Hoewel Facebook die invloed altijd ontkend heeft, probeert het sociale netwerk sindsdien wel om een antwoord te bieden om 'hoaxes'. In een blogpost meldt het platform nu dat het zijn bestaande regels tegen het ten gelde maken van valse berichten heeft uitgebreid naar de uitgevers zelf. Concreet hield Facebook al advertenties tegen voor verhalen die door feitencheckers als 'vals' werden aanzien. Nu gaat het nog eens tap verder en kunnen organisaties die meerdere keren betrapt zijn, helemaal geen advertenties meer nemen.