Zonder enige waarschuwing vooraf heeft Facebook het e-mailadres op alle profielen veranderd naar het @facebook.com-adres van de gebruiker.

Weet u (nog) dat u een @facebook.com e-mailadres hebt? Maar zelfs als u het al weet, is de kans groot dat u het niet of nauwelijks gebruikt. Sinds de lancering in 2010 bleef het opmerkelijk stil rond de @facebook.com-berichtendienst. Tot nu. Een blogger ontdekte dat Facebook het e-mailadres dat contacten over een 'vriend' te zien krijgen stiekem gewijzigd had in een facebook.com e-mailadres.

Het oude (en doorgaans wel veel gebruikte) e-mailadres van de gebruiker werd overigens niét verwijderd, maar wel verborgen in de instellingen van Facebook. Forbes publiceerde het opmerkelijke verhaal, waarbij Facebook ook openlijk toegaf dat het de e-mailadressen van alle gebruikers gewijzigd had. Naar het waarom van deze beslissing, blijft het raden: Facebook heeft de beslissing niet verder verduidelijkt. Wel heeft het er alle schijn van dat Zuckerberg & co het gebruik van de @facebook.com-adressen wil aanzwengelen, én er op die manier voor zorgen dat e-mails zoveel mogelijk binnen de Facebook-omgeving afgeleverd worden.

Overigens is het wel relatief eenvoudig om je oude e-mailadres weer op je profiel te toveren. Ga in Facebook naar Accountinstellingen, en kies voor 'bewerken' bij 'e-mailadres'. Vervolgens vink je je originele e-mailadres weer aan, en verberg (of desgewenst verwijder) je het @facebook.com-adres.

Zonder enige waarschuwing vooraf heeft Facebook het e-mailadres op alle profielen veranderd naar het @facebook.com-adres van de gebruiker. Weet u (nog) dat u een @facebook.com e-mailadres hebt? Maar zelfs als u het al weet, is de kans groot dat u het niet of nauwelijks gebruikt. Sinds de lancering in 2010 bleef het opmerkelijk stil rond de @facebook.com-berichtendienst. Tot nu. Een blogger ontdekte dat Facebook het e-mailadres dat contacten over een 'vriend' te zien krijgen stiekem gewijzigd had in een facebook.com e-mailadres. Het oude (en doorgaans wel veel gebruikte) e-mailadres van de gebruiker werd overigens niét verwijderd, maar wel verborgen in de instellingen van Facebook. Forbes publiceerde het opmerkelijke verhaal, waarbij Facebook ook openlijk toegaf dat het de e-mailadressen van alle gebruikers gewijzigd had. Naar het waarom van deze beslissing, blijft het raden: Facebook heeft de beslissing niet verder verduidelijkt. Wel heeft het er alle schijn van dat Zuckerberg & co het gebruik van de @facebook.com-adressen wil aanzwengelen, én er op die manier voor zorgen dat e-mails zoveel mogelijk binnen de Facebook-omgeving afgeleverd worden. Overigens is het wel relatief eenvoudig om je oude e-mailadres weer op je profiel te toveren. Ga in Facebook naar Accountinstellingen, en kies voor 'bewerken' bij 'e-mailadres'. Vervolgens vink je je originele e-mailadres weer aan, en verberg (of desgewenst verwijder) je het @facebook.com-adres.