Volgens de krant zijn de plannen nog heel pril. Facebook zou de verandering eind dit jaar of begin volgend jaar willen doorvoeren. Alle drie de apps zouden end-to-end-encryptie moeten krijgen. Alleen de afzender en de ontvanger kunnen een bericht dan lezen, niemand anders kan meekijken.

Als de veranderingen zijn doorgevoerd, moet een Facebookgebruiker een versleuteld bericht kunnen sturen naar iemand die alleen WhatsApp heeft. Dat is nu nog niet mogelijk. Facebook-topman Mark Zuckerberg wil dat gebruikers meer kunnen doen met zijn systeem, zodat ze niet hoeven uit te wijken naar diensten van concurrenten als Apple en Google.

De stap zou een koerswijziging betekenen voor Facebook. Dat nam WhatsApp en Instagram over van de oprichters en beloofde toen dat ze redelijk autonoom zouden blijven.

Volgens de krant zijn de plannen nog heel pril. Facebook zou de verandering eind dit jaar of begin volgend jaar willen doorvoeren. Alle drie de apps zouden end-to-end-encryptie moeten krijgen. Alleen de afzender en de ontvanger kunnen een bericht dan lezen, niemand anders kan meekijken.Als de veranderingen zijn doorgevoerd, moet een Facebookgebruiker een versleuteld bericht kunnen sturen naar iemand die alleen WhatsApp heeft. Dat is nu nog niet mogelijk. Facebook-topman Mark Zuckerberg wil dat gebruikers meer kunnen doen met zijn systeem, zodat ze niet hoeven uit te wijken naar diensten van concurrenten als Apple en Google.De stap zou een koerswijziging betekenen voor Facebook. Dat nam WhatsApp en Instagram over van de oprichters en beloofde toen dat ze redelijk autonoom zouden blijven.