Facebook gaat video's die langer zijn en effectief langer dan enkele seconden worden bekeken een betere positie geven in de newsfeed. Zo wil het contentmakers motiveren om langere video's te uploaden die bovendien de aandachtsspanne van de gebruiker kunnen vasthouden.

Daarmee wil Facebook zijn eigen aanvankelijke aanpak counteren waarbij videomakers een view kregen zodra de video drie seconden werd bekeken. Dat in combinatie met video's die automatisch afspelen zorgde er voor dat veel video's letterlijk de eerste seconden interessant leken, om nadien alsnog af te haken.

Door hen prominenter te tonen wil het bedrijf van Mark Zuckerberg meer ruimte voor reclame. Eerder deze maand raakte al bekend dat het bedrijf nadenkt over reclame tijdens het afspeken, bijvoorbeeld na 20 seconden en in video's langer dan anderhalve minuut.

Facebook gaat video's die langer zijn en effectief langer dan enkele seconden worden bekeken een betere positie geven in de newsfeed. Zo wil het contentmakers motiveren om langere video's te uploaden die bovendien de aandachtsspanne van de gebruiker kunnen vasthouden.Daarmee wil Facebook zijn eigen aanvankelijke aanpak counteren waarbij videomakers een view kregen zodra de video drie seconden werd bekeken. Dat in combinatie met video's die automatisch afspelen zorgde er voor dat veel video's letterlijk de eerste seconden interessant leken, om nadien alsnog af te haken.Door hen prominenter te tonen wil het bedrijf van Mark Zuckerberg meer ruimte voor reclame. Eerder deze maand raakte al bekend dat het bedrijf nadenkt over reclame tijdens het afspeken, bijvoorbeeld na 20 seconden en in video's langer dan anderhalve minuut.