De omzet van de sociaalnetwerksite, nog altijd in vergelijking met het derde kwartaal van vorig jaar, steeg met 59 procent, tot 3,2 miljard dollar.

De reclameopbrengsten lagen met een bedrag van 2,96 miljard dollar 64 procent hoger dan een jaar eerder.

Facebook profiteerde vooral van een sterke groei van de opbrengsten uit mobiele advertenties - advertenties voor degenen die via een mobiel apparaat op Facebook inpluggen. Die zijn nu goed voor 66 procent van de totale advertentie-inkomsten. In het derde kwartaal van 2013 was dat nog minder dan de helft.

Meer gebruikers

Het dagelijks aantal actieve gebruikers lag in september gemiddeld op 864 miljoen, bijna een vijfde meer dan een jaar eerder. Het dagelijks aantal gebruikers dat met een mobiel apparaat inlogde, steeg met bijna 40 procent tot gemiddeld 703 miljoen.

"Het was een goed kwartaal met sterke resultaten", besloot Mark Zuckerberg, mede-oprichter en CEO van Facebook.

(Belga/RR)

De omzet van de sociaalnetwerksite, nog altijd in vergelijking met het derde kwartaal van vorig jaar, steeg met 59 procent, tot 3,2 miljard dollar. De reclameopbrengsten lagen met een bedrag van 2,96 miljard dollar 64 procent hoger dan een jaar eerder. Facebook profiteerde vooral van een sterke groei van de opbrengsten uit mobiele advertenties - advertenties voor degenen die via een mobiel apparaat op Facebook inpluggen. Die zijn nu goed voor 66 procent van de totale advertentie-inkomsten. In het derde kwartaal van 2013 was dat nog minder dan de helft. Het dagelijks aantal actieve gebruikers lag in september gemiddeld op 864 miljoen, bijna een vijfde meer dan een jaar eerder. Het dagelijks aantal gebruikers dat met een mobiel apparaat inlogde, steeg met bijna 40 procent tot gemiddeld 703 miljoen. "Het was een goed kwartaal met sterke resultaten", besloot Mark Zuckerberg, mede-oprichter en CEO van Facebook. (Belga/RR)