De Amerikaanse non-profit organisatie Takes All Types start met een webservice waarbij snel heel veel bloeddonoren kunnen gemobiliseerd worden. De organisatie gebruikt daarbij het sociale netwerk van Facebook.

Facebook is zeker in de Verenigde Staten nog steeds razendpopulair. Heel wat ontwikkelaars maken plugins of extra applicaties die de sociale netwerksite van nieuwe mogelijkheden voorzien. Het initiatief van de organisatie Takes All Types is wel erg opmerkelijk: door deze applicatie wordt Facebook als het ware een online 'bloedbank' in de Verenigde Staten.

De [applicatie] integreert zich naadloos in het profiel van de Facebook-gebruiker, waarna die kan aangeven dat hij of zij een verwittiging wil krijgen wanneer extra bloeddonaties nodig zijn. Dat kan via een berichtje op de Facebook-site zelf, maar ook via sms of telefoon. De makers hopen dat in het geval van grote rampen het Facebook-netwerk de zoektocht naar donoren zal vergemakkelijken.

De Amerikaanse non-profit organisatie Takes All Types start met een webservice waarbij snel heel veel bloeddonoren kunnen gemobiliseerd worden. De organisatie gebruikt daarbij het sociale netwerk van Facebook. Facebook is zeker in de Verenigde Staten nog steeds razendpopulair. Heel wat ontwikkelaars maken plugins of extra applicaties die de sociale netwerksite van nieuwe mogelijkheden voorzien. Het initiatief van de organisatie Takes All Types is wel erg opmerkelijk: door deze applicatie wordt Facebook als het ware een online 'bloedbank' in de Verenigde Staten. De [applicatie] integreert zich naadloos in het profiel van de Facebook-gebruiker, waarna die kan aangeven dat hij of zij een verwittiging wil krijgen wanneer extra bloeddonaties nodig zijn. Dat kan via een berichtje op de Facebook-site zelf, maar ook via sms of telefoon. De makers hopen dat in het geval van grote rampen het Facebook-netwerk de zoektocht naar donoren zal vergemakkelijken.