Facebook had de foto onder meer weggehaald van het profiel van de Noorse premier Erna Solberg. "Dit zijn moeilijke beslissingen en we hebben het niet altijd bij het juiste eind", schreef Sandberg in een brief aan premier Solberg. "Zelfs met duidelijke richtlijnen is het uitdagend om elke week miljoenen berichten een voor een te controleren. We willen het beter doen. We willen luisteren naar onze gemeenschap en ons ontwikkelen."

Volgens Sandberg 'is het historische belang van zo'n foto soms groter dan het belang naakt buiten Facebook te houden'.

Napalm

De foto van het meisje Phan Thi Kim Phúc werd gemaakt op 8 juni 1972. Ze was toen negen jaar oud. Het Zuid-Vietnamese leger, dat werd gesteund door de Verenigde Staten, had kort ervoor haar woonplaats Trang Bang aangevallen met napalm. Het meisje liep zware brandwonden op en trok snel haar brandende kleren uit. Nick Ut zag het gebeuren en maakte een foto. Vervolgens ontfermde hij zich over het meisje. De foto werd bekroond met een Pulitzerprijs en de World Press Photo.

(ANP/WK)

Facebook had de foto onder meer weggehaald van het profiel van de Noorse premier Erna Solberg. "Dit zijn moeilijke beslissingen en we hebben het niet altijd bij het juiste eind", schreef Sandberg in een brief aan premier Solberg. "Zelfs met duidelijke richtlijnen is het uitdagend om elke week miljoenen berichten een voor een te controleren. We willen het beter doen. We willen luisteren naar onze gemeenschap en ons ontwikkelen."Volgens Sandberg 'is het historische belang van zo'n foto soms groter dan het belang naakt buiten Facebook te houden'.NapalmDe foto van het meisje Phan Thi Kim Phúc werd gemaakt op 8 juni 1972. Ze was toen negen jaar oud. Het Zuid-Vietnamese leger, dat werd gesteund door de Verenigde Staten, had kort ervoor haar woonplaats Trang Bang aangevallen met napalm. Het meisje liep zware brandwonden op en trok snel haar brandende kleren uit. Nick Ut zag het gebeuren en maakte een foto. Vervolgens ontfermde hij zich over het meisje. De foto werd bekroond met een Pulitzerprijs en de World Press Photo.(ANP/WK)