Mark Zuckerberg, oprichter van sociale netwerksite Facebook, zoekt nieuwe medewerkers.

De website blijft groeien en nieuwe functies integreren, waardoor Zuckerberg zijn team gaat uitbreiden. Daarom jaagt hij in de Amerikaanse elite-universiteiten op jong talent.

Zuckerberg bezocht maandag de universiteiten Harvard en Massachusetts Institute of Technology (MIT), die beide nabij de Amerikaanse stad Cambridge gelegen zijn. Dinsdag ging hij nog naar de studenten van de Carnegie Mellon University in Pittsburgh.

Harvard en MIT gelden als dé kaderopleidingen in de Verenigde Staten. Zuckerberg studeerde zelf aan Harvard. Om Facebook uit te bouwen, stopte hij voortijdig met zijn opleiding. Maandag keerde hij er voor het eerst officieel terug om Facebook bij de studenten als werkgever aan te prijzen.

"In de voorbije vijf jaren ging het bij Facebook om mensen met elkaar in contact te brengen", aldus Zuckerberg tijdens een persconferentie. "De komende vijf jaren moet de inhoud uitgebouwd worden."

Facebook vecht daarom met Google om de beste werknemers. Ook de internetzoekmachine is op de komende generatie aangewezen om diens eigen sociale netwerk Google+ een versnelling hoger te laten schakelen. Ondertussen raakte bekend dat op Google+ nu ook merknamen en ondernemingen een pagina over zichzelf kunnen aanmaken, zoals dat bij Facebook al langer het geval is. Dinsdag stonden al meer dan 100 dergelijke pagina's online.

Bron: Belga

Mark Zuckerberg, oprichter van sociale netwerksite Facebook, zoekt nieuwe medewerkers. De website blijft groeien en nieuwe functies integreren, waardoor Zuckerberg zijn team gaat uitbreiden. Daarom jaagt hij in de Amerikaanse elite-universiteiten op jong talent. Zuckerberg bezocht maandag de universiteiten Harvard en Massachusetts Institute of Technology (MIT), die beide nabij de Amerikaanse stad Cambridge gelegen zijn. Dinsdag ging hij nog naar de studenten van de Carnegie Mellon University in Pittsburgh. Harvard en MIT gelden als dé kaderopleidingen in de Verenigde Staten. Zuckerberg studeerde zelf aan Harvard. Om Facebook uit te bouwen, stopte hij voortijdig met zijn opleiding. Maandag keerde hij er voor het eerst officieel terug om Facebook bij de studenten als werkgever aan te prijzen. "In de voorbije vijf jaren ging het bij Facebook om mensen met elkaar in contact te brengen", aldus Zuckerberg tijdens een persconferentie. "De komende vijf jaren moet de inhoud uitgebouwd worden." Facebook vecht daarom met Google om de beste werknemers. Ook de internetzoekmachine is op de komende generatie aangewezen om diens eigen sociale netwerk Google+ een versnelling hoger te laten schakelen. Ondertussen raakte bekend dat op Google+ nu ook merknamen en ondernemingen een pagina over zichzelf kunnen aanmaken, zoals dat bij Facebook al langer het geval is. Dinsdag stonden al meer dan 100 dergelijke pagina's online. Bron: Belga