Zelfs als de censuurtool de Chinese overheid warm kan maken, is het dus nog niet zeker of Facebook ook terug het land in mag. China blokkeerde 's werelds grootste sociale netwerk in 2009 en het land heeft stevige licentievoorwaarden en regels die voorrang geven aan lokale bedrijven.

Zo huurt Facebook al twee jaar een kantoor in Beijing, maar zijn ze er vooralsnog niet in geslaagd om daar effectief medewerkers te zetten. Het bedrijf heeft last om de juiste vergunningen te krijgen. China is voor Facebook een mogelijk gigantische groeimarkt, maar het is ook een land met bijzonder strikte internetregelgeving die bepaalde soorten nieuws tegenhoudt. Het grootste sociale media netwerk in China is op dit moment WeChat, dat 800 miljoen gebruikers per maand bedient met diensten die gelijkaardig zijn aan die van Facebook.

Zelfs als de censuurtool de Chinese overheid warm kan maken, is het dus nog niet zeker of Facebook ook terug het land in mag. China blokkeerde 's werelds grootste sociale netwerk in 2009 en het land heeft stevige licentievoorwaarden en regels die voorrang geven aan lokale bedrijven. Zo huurt Facebook al twee jaar een kantoor in Beijing, maar zijn ze er vooralsnog niet in geslaagd om daar effectief medewerkers te zetten. Het bedrijf heeft last om de juiste vergunningen te krijgen. China is voor Facebook een mogelijk gigantische groeimarkt, maar het is ook een land met bijzonder strikte internetregelgeving die bepaalde soorten nieuws tegenhoudt. Het grootste sociale media netwerk in China is op dit moment WeChat, dat 800 miljoen gebruikers per maand bedient met diensten die gelijkaardig zijn aan die van Facebook.