Facebook zou eigen chips willen maken

19/04/18 om 07:37 - Bijgewerkt om 07:37

Bron: Datanews

Ook eens ander nieuws van Facebook: het bedrijf zou eraan denken zijn eigen chips te ontwikkelen. De chips zouden gebruikt kunnen worden voor artificiële intelligentie, en in de Oculus VR headsets.

Facebook zou eigen chips willen maken

© Geralt

Facebook is een team aan het samenstellen om zijn eigen halfgeleiders te ontwerpen. Dat schrijft nieuwssite Bloomberg op basis van anonieme bronnen en enkele vacatures die het bedrijf postte. Daarin wordt onder meer een manager gezocht die SoC/ASIC, firmware en driver development kan organiseren.

Wat Facebook met de chip gaat doen, is nog niet helemaal duidelijk, maar de jobomschrijvingen lijken in twee categorieën te vallen: ontwikkeling voor AI chips, die machine learning sneller moeten maken, en chips voor de Oculus VR headset. Met de stap om zelf chips te gaan maken volgt Facebook het voorbeeld van onder meer Apple en Google. Apple begon daar acht jaar geleden al mee en wil op termijn naar verluidt steeds meer gebruikmaken van eigen chips. Google-moederbedrijf Alphabet heeft een chip voor kunstmatige intelligentie ontwikkeld. Met eigen chips, worden de bedrijven minder afhankelijk van de grote chipmakers als Intel en Qualcomm. (EB/ANP)

Onze partners