Productchef Chris Cox van Facebook bevestigde dit in een interview met Bloomberg. Binnen enkele weken moet het mogelijk zijn de alternatieven op de vind ik leuk-knop te gebruiken.

In oktober schreven we al dat Facebook bezig was met het testen van de nieuwe reactieknoppen. Toen werd er nog gedacht dat er een dislike-knop of 'empathie-knop' aan zat te komen. Het sociale netwerk testte zes nieuwe knoppen, waarvan er vijf werkelijkheid gaan worden. De vijf emoticons die de test hebben doorstaan zijn: boos, verdrietig, wauw, lachen en liefde.

Facebook
© Facebook

Een emoticon is afgevallen, omdat die niet in alle talen hetzelfde betekent. De uitdrukking 'yay' (nog zichtbaar in bovenstaande afbeelding), een vorm van blijdschap, is geschrapt.

De vijf nieuwe mogelijke reacties kwamen tot stand door te kijken naar de meest voorkomende reacties onder berichten op Facebook. De afbeeldingen zijn bedacht om 'haha', 'lol' en 'omg, zo grappig' weer te geven.

De 'vind ik niet leuk'-knop kwam er uiteindelijk niet om dat hij een te negatieve lading met zich meebrengt.

Productchef Chris Cox van Facebook bevestigde dit in een interview met Bloomberg. Binnen enkele weken moet het mogelijk zijn de alternatieven op de vind ik leuk-knop te gebruiken.In oktober schreven we al dat Facebook bezig was met het testen van de nieuwe reactieknoppen. Toen werd er nog gedacht dat er een dislike-knop of 'empathie-knop' aan zat te komen. Het sociale netwerk testte zes nieuwe knoppen, waarvan er vijf werkelijkheid gaan worden. De vijf emoticons die de test hebben doorstaan zijn: boos, verdrietig, wauw, lachen en liefde.Een emoticon is afgevallen, omdat die niet in alle talen hetzelfde betekent. De uitdrukking 'yay' (nog zichtbaar in bovenstaande afbeelding), een vorm van blijdschap, is geschrapt.De vijf nieuwe mogelijke reacties kwamen tot stand door te kijken naar de meest voorkomende reacties onder berichten op Facebook. De afbeeldingen zijn bedacht om 'haha', 'lol' en 'omg, zo grappig' weer te geven. De 'vind ik niet leuk'-knop kwam er uiteindelijk niet om dat hij een te negatieve lading met zich meebrengt.