De handelsrechtbank van Brussel heeft vorige vrijdag het faillissement uitgesproken van de it-dienstenbedrijven CSS en Telco Consultants uit Zaventem, die respectievelijk 60 en 36 mensen in dienst hadden. Ook Utchi Consults en System Integration werden failliet verklaard, maar die hadden geen personeel in dienst. De 4 bedrijven waren gevestigd op hetzelfde adres in Zaventem.

Het nieuws staat te lezen op de website van IT Professional. Vakbondssecretaris Koen Dries (LBC) stelt in een reactie aan het persagentschap Belga niet verwonderd te zijn over het bericht van het faillissement. "Topman Huub Fijen (eigenaar van de 4 firma's en de man van ex-Miss België Daisy Van Cauwenberghe, nvdr) was het neerleggen van de boeken van deze bedrijven al weken aan het voorbereiden. Diverse werknemers hebben met name ons gemeld dat hij hun had aangeraden een contract te tekenen bij zijn nieuw bedrijf Rainbow Consultants", aldus Dries.

"De hele operatie lijkt mij frauduleus omdat een aantal schuldeisers op die manier hun geld niet meer zullen zien. Het zou mij anderzijds sterk verbazen dat er juridische bewijzen van oplichting zullen kunnen geleverd worden. Ik betreur wel dat de overheid kennelijk de middelen niet heeft om dit soort constructies aan te pakken", aldus Koen Dries.

Computer Services Solutions (CSS) en Telco Consultants zijn it-detacheerders. CSS maakte ooit deel uit van een internationale groep onder leiding van Fijen maar is de afgelopen jaren stelselmatig geslonken. CSS Telecom verzelfstandigde in 2006 na een management buy-out en kwam onder leiding van Patrick Gillis. In dat bedrijf nam het Nederlandse Sencit vorige week een meerderheidsbelang.

Bron: Belga

De handelsrechtbank van Brussel heeft vorige vrijdag het faillissement uitgesproken van de it-dienstenbedrijven CSS en Telco Consultants uit Zaventem, die respectievelijk 60 en 36 mensen in dienst hadden. Ook Utchi Consults en System Integration werden failliet verklaard, maar die hadden geen personeel in dienst. De 4 bedrijven waren gevestigd op hetzelfde adres in Zaventem. Het nieuws staat te lezen op de website van IT Professional. Vakbondssecretaris Koen Dries (LBC) stelt in een reactie aan het persagentschap Belga niet verwonderd te zijn over het bericht van het faillissement. "Topman Huub Fijen (eigenaar van de 4 firma's en de man van ex-Miss België Daisy Van Cauwenberghe, nvdr) was het neerleggen van de boeken van deze bedrijven al weken aan het voorbereiden. Diverse werknemers hebben met name ons gemeld dat hij hun had aangeraden een contract te tekenen bij zijn nieuw bedrijf Rainbow Consultants", aldus Dries. "De hele operatie lijkt mij frauduleus omdat een aantal schuldeisers op die manier hun geld niet meer zullen zien. Het zou mij anderzijds sterk verbazen dat er juridische bewijzen van oplichting zullen kunnen geleverd worden. Ik betreur wel dat de overheid kennelijk de middelen niet heeft om dit soort constructies aan te pakken", aldus Koen Dries. Computer Services Solutions (CSS) en Telco Consultants zijn it-detacheerders. CSS maakte ooit deel uit van een internationale groep onder leiding van Fijen maar is de afgelopen jaren stelselmatig geslonken. CSS Telecom verzelfstandigde in 2006 na een management buy-out en kwam onder leiding van Patrick Gillis. In dat bedrijf nam het Nederlandse Sencit vorige week een meerderheidsbelang. Bron: Belga