Dat schrijven de Sudpresse-kranten dinsdag. Ook werd de afwezigheid van een cybercriminaliteitexpert binnen het agentschap aangeklaagd.

Die twee vaststellingen spreken de recente geruststellende verklaringen van ministers Marie-Christine Marghem en Jan Jambon tegen, respectievelijk bevoegd voor energie en de veiligheid van de kerncentrales.

Zij verklaarden dat de centrales niet verbonden zijn met het internet. In de Kamer verklaarde Jambon ook dat het FANC sinds 2010 over competente experts beschikt inzake cybercriminaliteit, een bewering die door het rapport van het agentschap ontkracht wordt.

(Belga/WK)

Dat schrijven de Sudpresse-kranten dinsdag. Ook werd de afwezigheid van een cybercriminaliteitexpert binnen het agentschap aangeklaagd. Die twee vaststellingen spreken de recente geruststellende verklaringen van ministers Marie-Christine Marghem en Jan Jambon tegen, respectievelijk bevoegd voor energie en de veiligheid van de kerncentrales. Zij verklaarden dat de centrales niet verbonden zijn met het internet. In de Kamer verklaarde Jambon ook dat het FANC sinds 2010 over competente experts beschikt inzake cybercriminaliteit, een bewering die door het rapport van het agentschap ontkracht wordt. (Belga/WK)