Pokémon Uranium, zoals de officieuze uitgave heet, telt in totaal 192 Pokémon, waaronder de 150 originele exemplaren en de Nuclear Pokémon. Op termijn beloven de makers nog 8 nieuwe beestjes. Het spel laat je online Pokémon uitwisselen en tegen elkaar vechten.

Het spel zelf weegt 263 megabyte en is momenteel beschikbaar voor Windows. Maar volgens de makers wordt er ook gewerkt aan een versie voor Mac en Linux.

Ondanks een ontwikkelparcours van negen jaar zit de timing van de makers wel goed, net nu Niantic zelf de hype rond Pokémon weer aanzwengelt met het immens populaire Pokémon Go. Al zal nog moeten blijken of Niantic, Nintendo, Pokémon Company en Game Freak, de bedrijven achter Pokémon, de gratis onofficiële editie zullen tolereren, of al snel zullen schermen met copyrightclaims.

Pokémon Uranium, zoals de officieuze uitgave heet, telt in totaal 192 Pokémon, waaronder de 150 originele exemplaren en de Nuclear Pokémon. Op termijn beloven de makers nog 8 nieuwe beestjes. Het spel laat je online Pokémon uitwisselen en tegen elkaar vechten.Het spel zelf weegt 263 megabyte en is momenteel beschikbaar voor Windows. Maar volgens de makers wordt er ook gewerkt aan een versie voor Mac en Linux.Ondanks een ontwikkelparcours van negen jaar zit de timing van de makers wel goed, net nu Niantic zelf de hype rond Pokémon weer aanzwengelt met het immens populaire Pokémon Go. Al zal nog moeten blijken of Niantic, Nintendo, Pokémon Company en Game Freak, de bedrijven achter Pokémon, de gratis onofficiële editie zullen tolereren, of al snel zullen schermen met copyrightclaims.