Het bedrijf Farmad uit Sint-Niklaas, dat genoemd wordt in de zaak van grootschalige fiscale fraude door apotheken, ontkent dat het een centrale rol speelt in de fraude. "Farmad betreurt dat blijkbaar een aantal individuele apothekers oneigenlijk gebruik zou gemaakt hebben van onze software", zegt algemeen directeur Hugo Ketels van Farmad.

Het parket van Dendermonde voerde huiszoekingen uit bij het softwarebedrijf Farmad uit Sint-Niklaas en bij verschillende apotheken. Het softwarebedrijf stelde mogelijk 1.300 apothekers in staat om zowel directe belastingen als btw te ontduiken, zegt het parket.

Farmad bevestigt de huiszoeking in de kantoren en de verhoren, maar betwist de feiten. "Farmad is verrast door de communicatie in de pers en de rol die Farmad hierin toebedeeld wordt. We betreuren dat blijkbaar een aantal individuele apothekers oneigenlijk gebruik zou gemaakt hebben van onze software. Enige tijd geleden werd Farmad door geruchten vanuit de markt hierop attent gemaakt. Er werden ons vragen gesteld door de fiscale diensten en we hebben altijd onze volle medewerking verleend", zegt algemeen directeur Ketels.

De in- en uitstroom van geneesmiddelen wordt volledig geregistreerd en kan op ieder ogenblik door de fiscus gecontroleerd worden, aldus Farmad. "Een volledige module voor registratie van sluitende kassatickets staat nu reeds klaar voor release en wacht enkel nog op wettelijke validatie om deze te kunnen activeren bij alle klanten-apothekers. Deze module wordt in de horecasector pas verplicht gesteld vanaf 2012, maar wij doen het zo snel mogelijk."

Bron: Belga

Het bedrijf Farmad uit Sint-Niklaas, dat genoemd wordt in de zaak van grootschalige fiscale fraude door apotheken, ontkent dat het een centrale rol speelt in de fraude. "Farmad betreurt dat blijkbaar een aantal individuele apothekers oneigenlijk gebruik zou gemaakt hebben van onze software", zegt algemeen directeur Hugo Ketels van Farmad. Het parket van Dendermonde voerde huiszoekingen uit bij het softwarebedrijf Farmad uit Sint-Niklaas en bij verschillende apotheken. Het softwarebedrijf stelde mogelijk 1.300 apothekers in staat om zowel directe belastingen als btw te ontduiken, zegt het parket. Farmad bevestigt de huiszoeking in de kantoren en de verhoren, maar betwist de feiten. "Farmad is verrast door de communicatie in de pers en de rol die Farmad hierin toebedeeld wordt. We betreuren dat blijkbaar een aantal individuele apothekers oneigenlijk gebruik zou gemaakt hebben van onze software. Enige tijd geleden werd Farmad door geruchten vanuit de markt hierop attent gemaakt. Er werden ons vragen gesteld door de fiscale diensten en we hebben altijd onze volle medewerking verleend", zegt algemeen directeur Ketels. De in- en uitstroom van geneesmiddelen wordt volledig geregistreerd en kan op ieder ogenblik door de fiscus gecontroleerd worden, aldus Farmad. "Een volledige module voor registratie van sluitende kassatickets staat nu reeds klaar voor release en wacht enkel nog op wettelijke validatie om deze te kunnen activeren bij alle klanten-apothekers. Deze module wordt in de horecasector pas verplicht gesteld vanaf 2012, maar wij doen het zo snel mogelijk." Bron: Belga