Zynga, de maker van onlinespelletjes zoals Farmville op de sociale netwerksite Facebook, wil aan zijn beursgang ongeveer 1 miljard dollar verdienen.

Zynga wil 100 miljoen aandelen, of 14 procent van het bedrijf, aan 10 dollar per stuk verkopen. Dat zou de onderneming in zijn geheel op ongeveer 7 miljard dollar waarderen, zo blijkt recent gepubliceerde gegevens van de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC.

De beursgang is beduidend kleiner dan oorspronkelijk verwacht. In de zomer werd nog gezegd dat de beoogde opbrengst het bedrijf op 15 tot 20 miljard dollar zou waarderen. Sindsdien is het klimaat voor een beursgang van een internetbedrijf erg verslechterd.

Per maand spelen meer dan 220 miljoen Facebook-gebruikers spelletjes als "Farmville", "Cityville" of "Mafia Wars" en hun aantal neemt nog toe. In de eerste negen maanden van 2011 verdiende het bedrijf uit San Francisco ongeveer 30 miljoen dollar en boekte het 830 miljoen dollar omzet. Dat geld komt vooral uit de verkoop van virtuele goederen, zoals tractoren in "Farmville". Uit de jongste cijfers blijkt wel dat maar 6,7 miljoen deelnemers daarvoor geld uitgeven.

Bron: Belga

Zynga, de maker van onlinespelletjes zoals Farmville op de sociale netwerksite Facebook, wil aan zijn beursgang ongeveer 1 miljard dollar verdienen. Zynga wil 100 miljoen aandelen, of 14 procent van het bedrijf, aan 10 dollar per stuk verkopen. Dat zou de onderneming in zijn geheel op ongeveer 7 miljard dollar waarderen, zo blijkt recent gepubliceerde gegevens van de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC. De beursgang is beduidend kleiner dan oorspronkelijk verwacht. In de zomer werd nog gezegd dat de beoogde opbrengst het bedrijf op 15 tot 20 miljard dollar zou waarderen. Sindsdien is het klimaat voor een beursgang van een internetbedrijf erg verslechterd. Per maand spelen meer dan 220 miljoen Facebook-gebruikers spelletjes als "Farmville", "Cityville" of "Mafia Wars" en hun aantal neemt nog toe. In de eerste negen maanden van 2011 verdiende het bedrijf uit San Francisco ongeveer 30 miljoen dollar en boekte het 830 miljoen dollar omzet. Dat geld komt vooral uit de verkoop van virtuele goederen, zoals tractoren in "Farmville". Uit de jongste cijfers blijkt wel dat maar 6,7 miljoen deelnemers daarvoor geld uitgeven. Bron: Belga