Bonavolonta is onderzoeksleider cybercriminaliteit bij de FBI. Hij hield zijn gehoor voor dat de tegenwoordige ransomware van een zeer hoge kwaliteit is, als je het zo mag noemen. Er wordt encryptie gebruikt die op een zeer hoog niveau zit. "Je kunt daar als buitenstaander nauwelijks op inbreken, dus lijkt het me beter om maar gewoon te betalen", aldus Bonavolonta.

Toch kraken

Ondertussen is de FBI wel bezig met het ontsleutelen van de files die zijn gekaapt door ransomware, met wisselend succes. "Soms slagen we er wel in, maar meestal blijkt dan dat de makers van de ransomware een fout hebben gemaakt. In de afgelopen 15 maanden hebben we meer dan 1000 ransomware-gevallen opgespoord. Alles bij elkaar ging het om een losgeldeis van meer dan 18 miljoen dollar", aldus Bonavolonta.

Bron: Automatiseringgids

Bonavolonta is onderzoeksleider cybercriminaliteit bij de FBI. Hij hield zijn gehoor voor dat de tegenwoordige ransomware van een zeer hoge kwaliteit is, als je het zo mag noemen. Er wordt encryptie gebruikt die op een zeer hoog niveau zit. "Je kunt daar als buitenstaander nauwelijks op inbreken, dus lijkt het me beter om maar gewoon te betalen", aldus Bonavolonta.Toch krakenOndertussen is de FBI wel bezig met het ontsleutelen van de files die zijn gekaapt door ransomware, met wisselend succes. "Soms slagen we er wel in, maar meestal blijkt dan dat de makers van de ransomware een fout hebben gemaakt. In de afgelopen 15 maanden hebben we meer dan 1000 ransomware-gevallen opgespoord. Alles bij elkaar ging het om een losgeldeis van meer dan 18 miljoen dollar", aldus Bonavolonta.Bron: Automatiseringgids