Medio augustus werden bij een cyberaanval gegevens van de Amerikaanse bank JP Morgan en nog minstens één andere financiële instelling buitgemaakt - mogelijk was ook een grote Europese bank het slachtoffer van de aanval.

De FBI onderzoekt nu of Rusland dit gedaan heeft, uit wraak voor de recente handelssancties van het Westen. Dat bericht het financiële persagentschap Bloomberg op gezag van ingewijden.

De aanvallen zouden zeer nauwkeurig uitgevoerd zijn en de Amerikaanse veiligheidsdiensten zouden sporen gevonden hebben die wijzen op de betrokkenheid van een regering. De NSA gaat de FBI nu ook bijstaan in het onderzoek. (Belga/MI)

Medio augustus werden bij een cyberaanval gegevens van de Amerikaanse bank JP Morgan en nog minstens één andere financiële instelling buitgemaakt - mogelijk was ook een grote Europese bank het slachtoffer van de aanval. De FBI onderzoekt nu of Rusland dit gedaan heeft, uit wraak voor de recente handelssancties van het Westen. Dat bericht het financiële persagentschap Bloomberg op gezag van ingewijden. De aanvallen zouden zeer nauwkeurig uitgevoerd zijn en de Amerikaanse veiligheidsdiensten zouden sporen gevonden hebben die wijzen op de betrokkenheid van een regering. De NSA gaat de FBI nu ook bijstaan in het onderzoek. (Belga/MI)