Het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV) is de grote winnaar van de zevende editie van de Agoria e-Gov Awards.

Een eerste versie van 'Sanitel' bestond al in 1994, maar het systeem werd onlangs volledig aangepast en uitgebreid. Sanitel was de nationale winnaar en meteen ook de allround-winnaar van de avond.

Er werden ook awards uitgereikt voor de beste e-government projecten op lokaal en regionaal vlak. De stad Oostende haalde met het digitaal loket die voor het beste lokaal project binnen, op regionaal vlak was de intercommunale Digipolis met haar project 'Senior Comfort' de winnaar. Op gewestelijk niveau werd nog het 'Agence de Stimulation Technologique' van het Waals gewest met het internetportaal innovons.be in de bloemetjes gezet.

Het project dat het meest gericht is op administratieve vereenvoudiging, bleek WebIDM van het Vlaams gewest, terwijl het Demogen-project van het Rijksarchief de award voor het meest innovatieve project wegkaapte. De federale overheidsdienst Maatschappelijke Integratie kreeg met het project 'Uniek verslag' de laatste award van de avond mee naar huis.

Meer over deze projecten leest u in onze DotGov-special vandaag bij Data News.

Het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV) is de grote winnaar van de zevende editie van de Agoria e-Gov Awards. Een eerste versie van 'Sanitel' bestond al in 1994, maar het systeem werd onlangs volledig aangepast en uitgebreid. Sanitel was de nationale winnaar en meteen ook de allround-winnaar van de avond. Er werden ook awards uitgereikt voor de beste e-government projecten op lokaal en regionaal vlak. De stad Oostende haalde met het digitaal loket die voor het beste lokaal project binnen, op regionaal vlak was de intercommunale Digipolis met haar project 'Senior Comfort' de winnaar. Op gewestelijk niveau werd nog het 'Agence de Stimulation Technologique' van het Waals gewest met het internetportaal innovons.be in de bloemetjes gezet. Het project dat het meest gericht is op administratieve vereenvoudiging, bleek WebIDM van het Vlaams gewest, terwijl het Demogen-project van het Rijksarchief de award voor het meest innovatieve project wegkaapte. De federale overheidsdienst Maatschappelijke Integratie kreeg met het project 'Uniek verslag' de laatste award van de avond mee naar huis. Meer over deze projecten leest u in onze DotGov-special vandaag bij Data News.