De federale overheid gaat voor zijn openbare diensten op zoek naar een nieuwe leverancier van mobiele telefoondiensten. Het contract met een omvang van 10 miljoen euro per jaar zal met 25.000 simkaarten voor de verschillende FOD's en overheidsdiensten een van de grootste in België zijn.

De ministerraad gaf afgelopen vrijdag groen licht om een openbare aanbesteding uit te schrijven. Het contract zal een jaar duren en kan twee maal met een jaar worden verlengd. De opdracht omvat alle mobiele telefoondiensten (nationale/internationale oproepen, sms, maar ook data) voor de verschillende federale overheidsdiensten. De FOD Justitie (rechterlijke orde inbegrepen) alleen al is goed voor ongeveer 3.000 simkaarten, maar ook Defensie (2.000), Financiën (1.500) en de FOD Sociale Zekerheid en Volksgezondheid (1.000) doen een aardige duit in het zakje.

Naast de FOD's haken ook de Federale Politie en de politiezones in op het contract. Samen hadden zij eind november meer dan 13.000 simkaarten in gebruik. Voeg daar nog onder meer de RSZ, RVA, Nationale Loterij, de Kamer en Senaat, ASTRID, FAVV en het BIPT aan toe en je komt op meer dan 25.000 simkaarten uit. Hans Seeuws, woordvoerder van minister van Ambtenarenzaken Inge Vervotte, benadrukt dat dit niet het definitieve aantal zal zijn: "het aantal mobiele gebruikers kan nog toe- of afnemen, maar we moesten ergens een ijkpunt leggen".

De huisleverancier van de federale overheid is altijd Belgacom/Proximus geweest. Proximus woordvoerder Frederique Verbiest van Proximus bevestigt dat de federale overheid qua aantal simkaarten een van de grootste klanten is en dat het contract zijn wettelijke einddatum bereikt heeft. "Het is dus de normale procedure dat er een nieuwe aanbesteding uitgeschreven wordt. De overheid wil daarbij allicht van de gelegenheid gebruik maken om niet alleen mobiele telefonie, maar ook de groeiende datatrafiek op te nemen in het contract."

De federale overheid gaat voor zijn openbare diensten op zoek naar een nieuwe leverancier van mobiele telefoondiensten. Het contract met een omvang van 10 miljoen euro per jaar zal met 25.000 simkaarten voor de verschillende FOD's en overheidsdiensten een van de grootste in België zijn. De ministerraad gaf afgelopen vrijdag groen licht om een openbare aanbesteding uit te schrijven. Het contract zal een jaar duren en kan twee maal met een jaar worden verlengd. De opdracht omvat alle mobiele telefoondiensten (nationale/internationale oproepen, sms, maar ook data) voor de verschillende federale overheidsdiensten. De FOD Justitie (rechterlijke orde inbegrepen) alleen al is goed voor ongeveer 3.000 simkaarten, maar ook Defensie (2.000), Financiën (1.500) en de FOD Sociale Zekerheid en Volksgezondheid (1.000) doen een aardige duit in het zakje. Naast de FOD's haken ook de Federale Politie en de politiezones in op het contract. Samen hadden zij eind november meer dan 13.000 simkaarten in gebruik. Voeg daar nog onder meer de RSZ, RVA, Nationale Loterij, de Kamer en Senaat, ASTRID, FAVV en het BIPT aan toe en je komt op meer dan 25.000 simkaarten uit. Hans Seeuws, woordvoerder van minister van Ambtenarenzaken Inge Vervotte, benadrukt dat dit niet het definitieve aantal zal zijn: "het aantal mobiele gebruikers kan nog toe- of afnemen, maar we moesten ergens een ijkpunt leggen". De huisleverancier van de federale overheid is altijd Belgacom/Proximus geweest. Proximus woordvoerder Frederique Verbiest van Proximus bevestigt dat de federale overheid qua aantal simkaarten een van de grootste klanten is en dat het contract zijn wettelijke einddatum bereikt heeft. "Het is dus de normale procedure dat er een nieuwe aanbesteding uitgeschreven wordt. De overheid wil daarbij allicht van de gelegenheid gebruik maken om niet alleen mobiele telefonie, maar ook de groeiende datatrafiek op te nemen in het contract."