"Er is een dagelijkse druk van cybercriminaliteit en aanvalspogingen op infrastructuur van de federale overheidsdiensten (FOD's)", zegt premier Michel.

Omdat elke FOD op zijn eigen manier cybercriminaliteit probeert aan te pakken, ging in augustus vorig jaar het Centrum voor Cybersecurity België van start. "Maar de voorbije zeven maanden zijn er bitter weinig meldingen gedaan bij het CCB", weet Lijnen. "Toch moet dat centrum uitgroeien tot een van onze belangrijkste instituten. Daarvoor zijn een geïntegreerde aanpak en een behoorlijk budget nodig."

In een rapport stelt Economische Zaken in Nederland dat "de kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven moeten worden gezocht in de vooraanstaande Nederlandse ICT-expertise en de nog geringe deskundigheid die daarover in België beschikbaar is". (Belga/WK)

"Er is een dagelijkse druk van cybercriminaliteit en aanvalspogingen op infrastructuur van de federale overheidsdiensten (FOD's)", zegt premier Michel. Omdat elke FOD op zijn eigen manier cybercriminaliteit probeert aan te pakken, ging in augustus vorig jaar het Centrum voor Cybersecurity België van start. "Maar de voorbije zeven maanden zijn er bitter weinig meldingen gedaan bij het CCB", weet Lijnen. "Toch moet dat centrum uitgroeien tot een van onze belangrijkste instituten. Daarvoor zijn een geïntegreerde aanpak en een behoorlijk budget nodig." In een rapport stelt Economische Zaken in Nederland dat "de kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven moeten worden gezocht in de vooraanstaande Nederlandse ICT-expertise en de nog geringe deskundigheid die daarover in België beschikbaar is". (Belga/WK)