Federale politie sloot al 60 botnetservers

De federale politie heeft in minder dan twee jaar tijd in België al 60 servers afgesloten die deel uitmaakten van een botnet, een wereldwijd netwerk van servers waarmee criminelen miljoenen privécomputers controleren. Dat schrijft De Tijd.

De federale politie heeft in minder dan twee jaar tijd in België al 60 servers afgesloten die deel uitmaakten van een botnet, een wereldwijd netwerk van servers waarmee criminelen

miljoenen privécomputers controleren. Dat schrijft De Tijd.

Sommige botnets zijn bedoeld om paswoorden te achterhalen, andere gebruiken computers van andere mensen om websites te bestoken en plat te leggen. Dat gebeurde onlangs nog met de sites van de Waalse regering en de vervoersmaatschappij TEC.

“Eind 2009 hebben we een project opgestart om botnetservers te lokaliseren en af te sluiten”, zegt Luc Beirens, chef van de Federal Computer Crime Unit van de federale politie, in de krant. “Vorig jaar hebben we 30 servers afgesloten, nu staat de teller op 60. We vinden dus frequent besmette servers in België. Eén server kan in enkele maanden honderdduizenden internetadressen kraken.”

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content