Koeriergigant FedEx heeft van de gemeente Terhulpen groen licht gekregen om te bouwen op de voormalige IBM-site. Er komt onder meer ook een informaticacentrum.

Het schepencollege van de Waals-Brabantse gemeente Terhulpen (La Hulpe) heeft gisteren aangekondigd dat het akkoord gaat met de bouwvergunning van het Fedex-project op de voormalige IBM-site. Het omstreden project is goed voor 17.424 vierkante meter oppervlakte en brengt kantoren, een vormingscentrum, een restaurant, een parking en een informaticacentrum naar de rand van de Brusselsesteenweg en het Zoniënwoud. Meer details volgen deze namiddag.

Aan de vergunning hangen verschillende voorwaarden vast, onder meer de volledige herinrichting van de Brusselsesteenweg, het behoud en herbebossing van een deel van de site, de strikte naleving van een mobiliteitsplan dat elke drie jaar geëvalueerd wordt en verstedelijkingskosten van jaarlijks 400.000 euro.

"Het geld van de schaamte", aldus de oppositie, die zegt dat de bouwvergunning catastrofaal is voor de mobiliteit en niks oplevert voor de lokale werkgelegenheid. Meer dan 1.400 mensen waren ten tijde van het openbaar onderzoek tegen het project en de oppositie voorspelt dat mensen tegen de bouwvergunning naar de Raad van State zullen stappen.

Bron: Belga

Koeriergigant FedEx heeft van de gemeente Terhulpen groen licht gekregen om te bouwen op de voormalige IBM-site. Er komt onder meer ook een informaticacentrum. Het schepencollege van de Waals-Brabantse gemeente Terhulpen (La Hulpe) heeft gisteren aangekondigd dat het akkoord gaat met de bouwvergunning van het Fedex-project op de voormalige IBM-site. Het omstreden project is goed voor 17.424 vierkante meter oppervlakte en brengt kantoren, een vormingscentrum, een restaurant, een parking en een informaticacentrum naar de rand van de Brusselsesteenweg en het Zoniënwoud. Meer details volgen deze namiddag. Aan de vergunning hangen verschillende voorwaarden vast, onder meer de volledige herinrichting van de Brusselsesteenweg, het behoud en herbebossing van een deel van de site, de strikte naleving van een mobiliteitsplan dat elke drie jaar geëvalueerd wordt en verstedelijkingskosten van jaarlijks 400.000 euro. "Het geld van de schaamte", aldus de oppositie, die zegt dat de bouwvergunning catastrofaal is voor de mobiliteit en niks oplevert voor de lokale werkgelegenheid. Meer dan 1.400 mensen waren ten tijde van het openbaar onderzoek tegen het project en de oppositie voorspelt dat mensen tegen de bouwvergunning naar de Raad van State zullen stappen. Bron: Belga