Het gaat om de overheidsdiensten Kanselarij, Budget en Begroting, Personeel & Organisatie en Fedict die dit jaar nog worden gefuseerd, schrijft Computable. De site wijst er ook op dat dit het einde betekent van het voorzitterschap van Jan Deprest, wiens mandaat in 2014 nog werd verlengd tot 2020. Het herontwerp van de diensten wordt begeleid door KPMG.

Bij Fedict bevestigt men aan onze redactie dat de fusie vorig jaar al werd goedgekeurd in de ministerraad en dus al langer in de steigers staat. Het gaat om traject 6 van de optimalisatie van de federale overheid. Dat moet rond zijn tegen 1 januari 2017.

Fedict, dat bestaat sinds 2001, verzorgt ICT-diensten voor de federale overheid, zoals de diensten rond de eID, het Rijksregister en de Kruispuntbank. Met de fusie wil de regering verschillende ondersteunende diensten zoals HR, communicatie, boekhouding en IT samenvoegen met het oog op standaardisatie en centralisatie van een aantal processen. Wie die nieuwe dienst zal leiden is nog niet bekend.

Het gaat om de overheidsdiensten Kanselarij, Budget en Begroting, Personeel & Organisatie en Fedict die dit jaar nog worden gefuseerd, schrijft Computable. De site wijst er ook op dat dit het einde betekent van het voorzitterschap van Jan Deprest, wiens mandaat in 2014 nog werd verlengd tot 2020. Het herontwerp van de diensten wordt begeleid door KPMG.Bij Fedict bevestigt men aan onze redactie dat de fusie vorig jaar al werd goedgekeurd in de ministerraad en dus al langer in de steigers staat. Het gaat om traject 6 van de optimalisatie van de federale overheid. Dat moet rond zijn tegen 1 januari 2017.Fedict, dat bestaat sinds 2001, verzorgt ICT-diensten voor de federale overheid, zoals de diensten rond de eID, het Rijksregister en de Kruispuntbank. Met de fusie wil de regering verschillende ondersteunende diensten zoals HR, communicatie, boekhouding en IT samenvoegen met het oog op standaardisatie en centralisatie van een aantal processen. Wie die nieuwe dienst zal leiden is nog niet bekend.