Google is al lang op zoek naar samenwerkingen met de autosector rond de technologie voor zelfrijdende voertuigen, die het bedrijf al zeven jaar aan het ontwikkelen is. Chrysler wordt al langer beschouwd als mogelijke partner, omdat het bedrijf zelf niet echt bezig is met de ontwikkeling van dergelijke technologie, in tegenstelling tot andere grote spelers.

"Het is de eerste keer dat we rechtstreeks samenwerken met een autobouwer om onze wagens te creëren", aldus Google. De voertuigen zullen enkel gebruikt worden voor de tests en zullen niet worden verkocht. Door de samenwerking zal het aantal voertuigen dat Google gebruikt om de technologie te testen uiteindelijk meer dan verdubbelen. Vandaag gebruikt Google zeventig wagens van Lexus, die het bedrijf zelf heeft aangepast. Voor de tests met de wagens van Chrysler zullen de teams van beide bedrijven nauw samenwerken, klinkt het.

De eerste testvoertuigen van Chrysler worden voor het einde van het jaar op de baan verwacht.

Sinds 2009 hebben zelfrijdende wagens van Google al 2,4 miljoen kilometer afgelegd. Momenteel worden tests uitgevoerd in Mountain View, in Californië, waar de hoofdzetel van Alphabet gevestigd is, maar ook in Austin (Texas), Kirkland (Washington) en Phoenix (Arizona). (Belga/WK)

Google is al lang op zoek naar samenwerkingen met de autosector rond de technologie voor zelfrijdende voertuigen, die het bedrijf al zeven jaar aan het ontwikkelen is. Chrysler wordt al langer beschouwd als mogelijke partner, omdat het bedrijf zelf niet echt bezig is met de ontwikkeling van dergelijke technologie, in tegenstelling tot andere grote spelers. "Het is de eerste keer dat we rechtstreeks samenwerken met een autobouwer om onze wagens te creëren", aldus Google. De voertuigen zullen enkel gebruikt worden voor de tests en zullen niet worden verkocht. Door de samenwerking zal het aantal voertuigen dat Google gebruikt om de technologie te testen uiteindelijk meer dan verdubbelen. Vandaag gebruikt Google zeventig wagens van Lexus, die het bedrijf zelf heeft aangepast. Voor de tests met de wagens van Chrysler zullen de teams van beide bedrijven nauw samenwerken, klinkt het. De eerste testvoertuigen van Chrysler worden voor het einde van het jaar op de baan verwacht. Sinds 2009 hebben zelfrijdende wagens van Google al 2,4 miljoen kilometer afgelegd. Momenteel worden tests uitgevoerd in Mountain View, in Californië, waar de hoofdzetel van Alphabet gevestigd is, maar ook in Austin (Texas), Kirkland (Washington) en Phoenix (Arizona). (Belga/WK)