Het Nederlandse Fibremax heeft de Benelux Rising Star Award 2009 gewonnen, een wedstrijd voor jonge, veelbelovende technologiebedrijven. Visys uit Hasselt was tweede.

De Rising Star is een onderdeel van de Deloitte Technology Fast 50. Bij de Deloitte Technology Fast 50 worden de snelste groeiers uit de technologiesector in de Benelux (procentuele omzetgroei in de voorbije vijf jaar) bekroond. In het nieuwe onderdeel Rising Star duidt een vakjury een rist jonge bedrijven aan die volgens hen het potentieel hebben om ooit in die lijst te belanden.

Voor de eerste editie waren er 12 Benelux-bedrijven geselecteerd, waaronder 3 Belgen: Eclipse International uit Antwerpen, EconCore uit Leuven en Visys uit Hasselt. Van die 12 gingen 11 genomineerde bedrijven de uitdaging aan om een 'elevator pitch' te houden voor de jury. Uiteindelijk werd het Nederlandse Fibremax uitgeroepen tot winnaar. Dat is een "producent van lichtgewicht precisiekabels die gemaakt worden middels van een uniek productieproces."

De tweede plaats was voor een Belgisch bedrijf, het Hasseltse Visys. Dat maakt digitaal geautomatiseerde sorteeroplossingen voor food en non-food producenten. Sendsteps uit Amsterdam werd uitgeroepen tot de publiekswinnaar en Zoover Media uit Nijmegen ontving een eervolle vermelding.

Het Nederlandse Fibremax heeft de Benelux Rising Star Award 2009 gewonnen, een wedstrijd voor jonge, veelbelovende technologiebedrijven. Visys uit Hasselt was tweede. De Rising Star is een onderdeel van de Deloitte Technology Fast 50. Bij de Deloitte Technology Fast 50 worden de snelste groeiers uit de technologiesector in de Benelux (procentuele omzetgroei in de voorbije vijf jaar) bekroond. In het nieuwe onderdeel Rising Star duidt een vakjury een rist jonge bedrijven aan die volgens hen het potentieel hebben om ooit in die lijst te belanden. Voor de eerste editie waren er 12 Benelux-bedrijven geselecteerd, waaronder 3 Belgen: Eclipse International uit Antwerpen, EconCore uit Leuven en Visys uit Hasselt. Van die 12 gingen 11 genomineerde bedrijven de uitdaging aan om een 'elevator pitch' te houden voor de jury. Uiteindelijk werd het Nederlandse Fibremax uitgeroepen tot winnaar. Dat is een "producent van lichtgewicht precisiekabels die gemaakt worden middels van een uniek productieproces." De tweede plaats was voor een Belgisch bedrijf, het Hasseltse Visys. Dat maakt digitaal geautomatiseerde sorteeroplossingen voor food en non-food producenten. Sendsteps uit Amsterdam werd uitgeroepen tot de publiekswinnaar en Zoover Media uit Nijmegen ontving een eervolle vermelding.