De mHealth Grand Tour start al voor de derde keer. De renners worden via telemonitoring gevolgd met een glucosemonitor, fitness- en slaaptracker, gebruiken een geconnecteerde weegschaal en kunnen via een app zelf die informatie opvolgen. De rit zelf begon op 3 september en eindigt 1.500 kilometer verder op 12 september in Geneva.

De resultaten van het onderzoek, dat wordt gesponsord door Orange en de GSM Associattion, worden nadien gebruikt om de impact van IT- en communicatietechnologie op het leven van diabetici te meten.

De mHealth Grand Tour start al voor de derde keer. De renners worden via telemonitoring gevolgd met een glucosemonitor, fitness- en slaaptracker, gebruiken een geconnecteerde weegschaal en kunnen via een app zelf die informatie opvolgen. De rit zelf begon op 3 september en eindigt 1.500 kilometer verder op 12 september in Geneva.De resultaten van het onderzoek, dat wordt gesponsord door Orange en de GSM Associattion, worden nadien gebruikt om de impact van IT- en communicatietechnologie op het leven van diabetici te meten.