Fifthplay gaat samenwerken met het Spaanse Dexmatech. Zij leveren een Energy User Interface gericht op rapportering binnen grote bedrijven. Het Antwerpse bedrijf, en een dochter van Niko, is bekend van energiebeheerders waarmee je toestellen van op afstand aan- en uit kan zetten. De bekendste toepassing van de Home Area Manager van het bedrijf is de Smart Energy Box van Electrabel.

De samenwerking houdt in dat fifthplay het energieverbruik kan meten en aanpassen in real time, waar de software van Dexmatech zorgt voor een rapportering. Naar eigen zeggen mikken beide bedrijven zo op ondernemingen die hun ecologische afdruk in kaart willen brengen.

De gemeenschappelijke dienst voor de bedrijfsmarkt wordt vanaf 1 mei in België aangeboden onder de merknaam fifthplay. In Spanje zal dat als Dexmatech gebeuren.

Fifthplay gaat samenwerken met het Spaanse Dexmatech. Zij leveren een Energy User Interface gericht op rapportering binnen grote bedrijven. Het Antwerpse bedrijf, en een dochter van Niko, is bekend van energiebeheerders waarmee je toestellen van op afstand aan- en uit kan zetten. De bekendste toepassing van de Home Area Manager van het bedrijf is de Smart Energy Box van Electrabel. De samenwerking houdt in dat fifthplay het energieverbruik kan meten en aanpassen in real time, waar de software van Dexmatech zorgt voor een rapportering. Naar eigen zeggen mikken beide bedrijven zo op ondernemingen die hun ecologische afdruk in kaart willen brengen. De gemeenschappelijke dienst voor de bedrijfsmarkt wordt vanaf 1 mei in België aangeboden onder de merknaam fifthplay. In Spanje zal dat als Dexmatech gebeuren.