De verwachte langere files bleven deze ochtend dan wel uit, bij het Vlaams Verkeerscentrum was het vanmorgen wel aanschuiven op de website met verkeersinformatie. De aangekondigde problemen op de weg zorgden voor merkelijk veel datatrafiek.

Volgens Hajo Beeckman, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum, is de site niet bezweken onder de extra druk maar was er wel een duidelijke piek merkbaar rond 8 uur. Normaal gezien ligt de grote ochtendpiek pas om 9 uur. "De camerabeelden kregen het even zwaar te verduren, maar de website is gelukkig niet plat gegaan", aldus Beeckman. Op een normale dag piekt het websitebezoek traditioneel in de ochtend, maar vooral nog tijdens de avondspits.

"Gisteren zat de piek bijvoorbeeld in de avondspits, met een bandbreedteverbruik van ongeveer 8 Mbit/s. Op erg drukke dagen kan dat weleens tot 10 Mbit/s oplopen, maar deze ochtend klommen we al tot 12 Mbit/s", verduidelijkt Mieke Van Grimberge van het Vlaams Verkeerscentrum.Overigens wil het Vlaams Verkeerscentrum nog steeds verder investeren in de capaciteit. "Vroeger hadden we al problemen vanaf 6 Mbit/s. Tegenwoordig kunnen we dus wel hogere pieken aan, weliswaar met de nodige vertragingen voor de bezoekers", aldus nog Mieke Van Grimberge.

De verwachte langere files bleven deze ochtend dan wel uit, bij het Vlaams Verkeerscentrum was het vanmorgen wel aanschuiven op de website met verkeersinformatie. De aangekondigde problemen op de weg zorgden voor merkelijk veel datatrafiek. Volgens Hajo Beeckman, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum, is de site niet bezweken onder de extra druk maar was er wel een duidelijke piek merkbaar rond 8 uur. Normaal gezien ligt de grote ochtendpiek pas om 9 uur. "De camerabeelden kregen het even zwaar te verduren, maar de website is gelukkig niet plat gegaan", aldus Beeckman. Op een normale dag piekt het websitebezoek traditioneel in de ochtend, maar vooral nog tijdens de avondspits. "Gisteren zat de piek bijvoorbeeld in de avondspits, met een bandbreedteverbruik van ongeveer 8 Mbit/s. Op erg drukke dagen kan dat weleens tot 10 Mbit/s oplopen, maar deze ochtend klommen we al tot 12 Mbit/s", verduidelijkt Mieke Van Grimberge van het Vlaams Verkeerscentrum.Overigens wil het Vlaams Verkeerscentrum nog steeds verder investeren in de capaciteit. "Vroeger hadden we al problemen vanaf 6 Mbit/s. Tegenwoordig kunnen we dus wel hogere pieken aan, weliswaar met de nodige vertragingen voor de bezoekers", aldus nog Mieke Van Grimberge.