Het filmpje dook vorige week op en toen bleek dat het WhatsApp liet crashen en daarmee zelfs de hele telefoon vast liet lopen. De video van amper vier seconden toont een persoon die een handgebaar uitvoert, waarna een link naar een Chinese website verschijnt. Inmiddels staat het ook op YouTube. In browser Safari wordt de telefoon steeds trager, maar blijven de gevolgen verder beperkt.

Probleem in geheugen

Vermoedelijk worden de problemen veroorzaakt door een probleem in de manier hoe iOS met het geheugen omspringt. Dat kan door Apple in een update van iOS worden opgelost. Het filmpje veroorzaakt problemen in alle versies van het besturingssysteem.

(ANP/WK)

Het filmpje dook vorige week op en toen bleek dat het WhatsApp liet crashen en daarmee zelfs de hele telefoon vast liet lopen. De video van amper vier seconden toont een persoon die een handgebaar uitvoert, waarna een link naar een Chinese website verschijnt. Inmiddels staat het ook op YouTube. In browser Safari wordt de telefoon steeds trager, maar blijven de gevolgen verder beperkt.Probleem in geheugenVermoedelijk worden de problemen veroorzaakt door een probleem in de manier hoe iOS met het geheugen omspringt. Dat kan door Apple in een update van iOS worden opgelost. Het filmpje veroorzaakt problemen in alle versies van het besturingssysteem.(ANP/WK)