TikTok, onderdeel van het Chinese techbedrijf ByteDance, kreeg de boete voor het 'niet verwijderen van oproepen tot minderjarigen om te betogen'. Die oproepen zouden gedaan zijn rond de recente protestmarsen als steun voor de gedetineerde oppositieleider Aleksej Navalny.

Begin deze maand kreeg ook Twitter een boete van Rusland omdat het bedrijf zou hebben geweigerd tweets te verwijderen waarin werd opgeroepen te protesteren tegen de gevangenneming van Navalny. Twitter werd veroordeeld tot betaling van in totaal 8,9 miljoen roebel (100.000 euro).

Lees ook: Rusland beboet Twitter voor tweets over Navalny

TikTok, onderdeel van het Chinese techbedrijf ByteDance, kreeg de boete voor het 'niet verwijderen van oproepen tot minderjarigen om te betogen'. Die oproepen zouden gedaan zijn rond de recente protestmarsen als steun voor de gedetineerde oppositieleider Aleksej Navalny.Begin deze maand kreeg ook Twitter een boete van Rusland omdat het bedrijf zou hebben geweigerd tweets te verwijderen waarin werd opgeroepen te protesteren tegen de gevangenneming van Navalny. Twitter werd veroordeeld tot betaling van in totaal 8,9 miljoen roebel (100.000 euro).