De zakenkrant Financial Times heeft het aan de stok gekregen met Apple. De krant heeft zijn apps voor de iPad en iPhone uit de App Store van Apple verwijderd, nadat de discussie over de controle over de klantgegevens op niets was uitgedraaid.

Apple wil dat abonnementen voor apps die het ondersteunt, via de eigen online winkel aan de man worden gebracht. Daarmee krijgt Apple waardevolle klantgegevens in bezit. Ook ontvangt de onderneming op die manier een derde van de omzet uit de verkoop van apps.

Dat was niet naar de zin van uitgever Pearson, eigenaar van Financial Times. De uitgeverij en Apple onderhandelden al maanden over de kwestie, maar kwamen niet tot een compromis.

Apple lanceerde eerder dit jaar een eigen abonnementenservice voor digitale kranten, tijdschriften, muziek en video, maar heeft daarvoor tot dusver weinig steun gekregen van de grote uitgevers.

Bron: Belga

De zakenkrant Financial Times heeft het aan de stok gekregen met Apple. De krant heeft zijn apps voor de iPad en iPhone uit de App Store van Apple verwijderd, nadat de discussie over de controle over de klantgegevens op niets was uitgedraaid. Apple wil dat abonnementen voor apps die het ondersteunt, via de eigen online winkel aan de man worden gebracht. Daarmee krijgt Apple waardevolle klantgegevens in bezit. Ook ontvangt de onderneming op die manier een derde van de omzet uit de verkoop van apps. Dat was niet naar de zin van uitgever Pearson, eigenaar van Financial Times. De uitgeverij en Apple onderhandelden al maanden over de kwestie, maar kwamen niet tot een compromis. Apple lanceerde eerder dit jaar een eigen abonnementenservice voor digitale kranten, tijdschriften, muziek en video, maar heeft daarvoor tot dusver weinig steun gekregen van de grote uitgevers. Bron: Belga