Het kabel- en telecombedrijf Telenet heeft het voorbije kwartaal meer omzet en bedrijfskasstroom gegenereerd dan verwacht. Het nettoresultaat dook onverwacht in het rood door een hogere financiële last en meer belastingen.

Telenet heeft een goed derde kwartaal achter de rug. De omzet dikte 5,4 procent aan tot 247 miljoen euro, in lijn met de analistenconsensus van 247,8 miljoen euro. De bedrijfskasstroom (ebitda) overtrof de gemiddelde verwachting (124,6 miljoen) ruimschoots. De groei bedroeg 8,6 procent tot 127,4 miljoen euro. De ebitda-marge steeg van 50,1 tot 51,6 procent.

De omzetgroei en goede kostencontrole leidden tot een 9,4 procent hoger brutowinst van 105,6 miljoen euro. De bedrijfswinst trok 12,6 procent aan tot 62,7 miljoen euro.

Op het niveau van het nettoresultaat duikt Telenet wel in het rood. Het verlies bedraagt 17,2 miljoen euro, tegen een winst van 3,2 miljoen in het derde kwartaal van 2007. Die ommekeer is het gevolg van een fiks hogere financiële last, 59,7 in plaats van 39,4 miljoen euro. Die stijging vloeit voort uit hogere rentelasten op de toegenomen schuld na de herfinanciering in 2007 en de extra kredietopname om de Interkabel-overname te financieren. Verder boekte Telenet in 2007 bijna voor 16 miljoen euro deviezenaanwinsten. Het nettoresultaat wordt voorts gedrukt door 6,9 miljoen euro meer belastingen.

Analisten keken vooraf uit naar een update over de mobiele strategie - eigen koers of nieuwe MVNO-deal met Mobistar of Base - en de dividendpolitiek. Het persbericht meldt niets over de mobiele activiteiten. Wat de dividendpolitiek betreft, moeten de aandeelhouders dit jaar niet meer op een uitkering hopen. Telenet stelt vanaf 2009 een vergoeding te overwegen. Dat kan in de vorm van een dividend, terugkoop van aandelen of kapitaalvermindering.

Telenet schroefde onlangs nog, onder druk van de kredietcrisis en de schuldaversie van de markt, de kortetermijnambities terug om zijn aandeelhouders te belonen.

Het kabelbedrijf bevestigt zijn recent verhoogde jaarprognoses: een omzetgroei van 8 tot 9 procent en een stijging van de bedrijfskasstroom (ebitda) met 10 à 12 procent.

Bron: Belga

Het kabel- en telecombedrijf Telenet heeft het voorbije kwartaal meer omzet en bedrijfskasstroom gegenereerd dan verwacht. Het nettoresultaat dook onverwacht in het rood door een hogere financiële last en meer belastingen. Telenet heeft een goed derde kwartaal achter de rug. De omzet dikte 5,4 procent aan tot 247 miljoen euro, in lijn met de analistenconsensus van 247,8 miljoen euro. De bedrijfskasstroom (ebitda) overtrof de gemiddelde verwachting (124,6 miljoen) ruimschoots. De groei bedroeg 8,6 procent tot 127,4 miljoen euro. De ebitda-marge steeg van 50,1 tot 51,6 procent. De omzetgroei en goede kostencontrole leidden tot een 9,4 procent hoger brutowinst van 105,6 miljoen euro. De bedrijfswinst trok 12,6 procent aan tot 62,7 miljoen euro. Op het niveau van het nettoresultaat duikt Telenet wel in het rood. Het verlies bedraagt 17,2 miljoen euro, tegen een winst van 3,2 miljoen in het derde kwartaal van 2007. Die ommekeer is het gevolg van een fiks hogere financiële last, 59,7 in plaats van 39,4 miljoen euro. Die stijging vloeit voort uit hogere rentelasten op de toegenomen schuld na de herfinanciering in 2007 en de extra kredietopname om de Interkabel-overname te financieren. Verder boekte Telenet in 2007 bijna voor 16 miljoen euro deviezenaanwinsten. Het nettoresultaat wordt voorts gedrukt door 6,9 miljoen euro meer belastingen. Analisten keken vooraf uit naar een update over de mobiele strategie - eigen koers of nieuwe MVNO-deal met Mobistar of Base - en de dividendpolitiek. Het persbericht meldt niets over de mobiele activiteiten. Wat de dividendpolitiek betreft, moeten de aandeelhouders dit jaar niet meer op een uitkering hopen. Telenet stelt vanaf 2009 een vergoeding te overwegen. Dat kan in de vorm van een dividend, terugkoop van aandelen of kapitaalvermindering. Telenet schroefde onlangs nog, onder druk van de kredietcrisis en de schuldaversie van de markt, de kortetermijnambities terug om zijn aandeelhouders te belonen. Het kabelbedrijf bevestigt zijn recent verhoogde jaarprognoses: een omzetgroei van 8 tot 9 procent en een stijging van de bedrijfskasstroom (ebitda) met 10 à 12 procent. Bron: Belga