De onlinebetaalspecialist Ogone heeft het afgelopen jaar - en vooral de afgelopen kerstperiode - een sterke toename van het mobiel betaalverkeer vastgesteld.

Mobiele betalingen vertegenwoordigden 13,5 procent van alle e-commerce-transacties via het Ogone-platform in december 2013. De transacties via tablets verdubbelden sinds december 2012 naar 9 procent van het totale aantal transacties in december 2013. Bij smartphones steeg het aantal transacties met 50 procent naar 4,5 procent van het totaal. In België hadden tablets een aandeel van 7 procent, smartphones haalden 3 procent.

Trend zet door

Volgens Michaël Van Gijseghem, Country Manager België bij Ogone, ligt de populariteit van smartphones en tablets aan de basis van die forse stijging. "Meer en meer mensen hebben een tablet. Ook trekken de webshops de mobiele kaart en maken een mobiele website of een applicatie", klinkt het. Dat is onder meer het geval met de NMBS-applicatie, waarop sinds vorig jaar tickets aangekocht kunnen worden. Ook biedt de Egyptische luchtvaartmaatschappij EgyptAir de mogelijkheid om mobiel
vliegtuigtickets aan te schaffen. Van Gijseghem verwacht dat die trend in 2014 versneld doorzet.

Toenemend vertrouwen in webshop

De afgelopen kerstperiode zag Ogone het aantal online-betalingen met 37 procent toenemen in vergelijking met dezelfde periode in 2012. Met name 16 december was de belangrijkste online koopdag in Frankrijk, België, Nederland en de VS.

"De e-commerce groeit door het stijgende vertrouwen erin bij de consumenten", aldus nog Van Gijseghem. "Dat is dan weer
gelinkt aan het grotere aantal webshops, vooral dan webshops die
kwaliteitsvolle producten maar ook een heel goede dienstverlening bieden." Voorts zijn de leveringstijden en -mogelijkheden aantrekkelijker geworden.

Ogone stelt in België een marktaandeel van ongeveer 85 procent te halen wat betreft webshops. (Belga/BO)

De onlinebetaalspecialist Ogone heeft het afgelopen jaar - en vooral de afgelopen kerstperiode - een sterke toename van het mobiel betaalverkeer vastgesteld. Mobiele betalingen vertegenwoordigden 13,5 procent van alle e-commerce-transacties via het Ogone-platform in december 2013. De transacties via tablets verdubbelden sinds december 2012 naar 9 procent van het totale aantal transacties in december 2013. Bij smartphones steeg het aantal transacties met 50 procent naar 4,5 procent van het totaal. In België hadden tablets een aandeel van 7 procent, smartphones haalden 3 procent. Trend zet doorVolgens Michaël Van Gijseghem, Country Manager België bij Ogone, ligt de populariteit van smartphones en tablets aan de basis van die forse stijging. "Meer en meer mensen hebben een tablet. Ook trekken de webshops de mobiele kaart en maken een mobiele website of een applicatie", klinkt het. Dat is onder meer het geval met de NMBS-applicatie, waarop sinds vorig jaar tickets aangekocht kunnen worden. Ook biedt de Egyptische luchtvaartmaatschappij EgyptAir de mogelijkheid om mobiel vliegtuigtickets aan te schaffen. Van Gijseghem verwacht dat die trend in 2014 versneld doorzet. Toenemend vertrouwen in webshopDe afgelopen kerstperiode zag Ogone het aantal online-betalingen met 37 procent toenemen in vergelijking met dezelfde periode in 2012. Met name 16 december was de belangrijkste online koopdag in Frankrijk, België, Nederland en de VS. "De e-commerce groeit door het stijgende vertrouwen erin bij de consumenten", aldus nog Van Gijseghem. "Dat is dan weer gelinkt aan het grotere aantal webshops, vooral dan webshops die kwaliteitsvolle producten maar ook een heel goede dienstverlening bieden." Voorts zijn de leveringstijden en -mogelijkheden aantrekkelijker geworden. Ogone stelt in België een marktaandeel van ongeveer 85 procent te halen wat betreft webshops. (Belga/BO)