Bpost verkoopt een deel van de activiteiten van Certipost, met name de elektronische documentenuitwisseling, aan de Finse marktleider Basware. 76 personeelsleden gaan over

van Certipost naar Basware. Dat gebeurt volgens cao 32 bis, dus "met behoud van rechten en plichten."

Bpost ontvangt voor de verkoop 18,2 miljoen euro. Volgens een woordvoerder "is er nog geen specifieke bestemming voor dat geld". Bpost behoudt een deel van de activiteit van Certipost, met name documentbeveiliging, digitale certificaten en de Belgische elektronische identiteitskaart.

Bij Certipost werken in Aalst 84 mensen. 76 van hen zullen overgaan naar de nieuwe werkgever, met behoud van hun rechten. Dat bevestigt ook Esa Tihilä, topman van Basware, aan Belga. Concrete details kon hij nog niet kwijt, hij gaat vrijdagmiddag het personeel toespreken.

De acht overgebleven personeelsleden van Certipost keren terug naar bpost. Ze zullen er voor de resterende activiteiten ondersteuning krijgen van collega's, belooft het bedrijf.

Certipost werd opgericht in 2002 door bpost en Belgacom. In 2008 werd bpost 100 procent aandeelhouder. Het bedrijf is nummer één voor beveiligde elektronische documentenuitwisseling in de Benelux. In 2011 had Certipost meer dan 85.000 bedrijven op zijn platform aangesloten.

Het Finse Basware is de globale marktleider inzake B2B, gespecialiseerd in elektronische facturatie en purchase-to-pay oplossingen. Het heeft meer dan 1 miljoen gebruikers in zestig landen. Volgens Tihilä had het bedrijf nog geen activiteiten op de Belgische markt. "Vandaar dat de combinatie met Certipost een heel sterke organisatie oplevert."

Bron: Belga

Bpost verkoopt een deel van de activiteiten van Certipost, met name de elektronische documentenuitwisseling, aan de Finse marktleider Basware. 76 personeelsleden gaan over van Certipost naar Basware. Dat gebeurt volgens cao 32 bis, dus "met behoud van rechten en plichten." Bpost ontvangt voor de verkoop 18,2 miljoen euro. Volgens een woordvoerder "is er nog geen specifieke bestemming voor dat geld". Bpost behoudt een deel van de activiteit van Certipost, met name documentbeveiliging, digitale certificaten en de Belgische elektronische identiteitskaart. Bij Certipost werken in Aalst 84 mensen. 76 van hen zullen overgaan naar de nieuwe werkgever, met behoud van hun rechten. Dat bevestigt ook Esa Tihilä, topman van Basware, aan Belga. Concrete details kon hij nog niet kwijt, hij gaat vrijdagmiddag het personeel toespreken. De acht overgebleven personeelsleden van Certipost keren terug naar bpost. Ze zullen er voor de resterende activiteiten ondersteuning krijgen van collega's, belooft het bedrijf. Certipost werd opgericht in 2002 door bpost en Belgacom. In 2008 werd bpost 100 procent aandeelhouder. Het bedrijf is nummer één voor beveiligde elektronische documentenuitwisseling in de Benelux. In 2011 had Certipost meer dan 85.000 bedrijven op zijn platform aangesloten. Het Finse Basware is de globale marktleider inzake B2B, gespecialiseerd in elektronische facturatie en purchase-to-pay oplossingen. Het heeft meer dan 1 miljoen gebruikers in zestig landen. Volgens Tihilä had het bedrijf nog geen activiteiten op de Belgische markt. "Vandaar dat de combinatie met Certipost een heel sterke organisatie oplevert." Bron: Belga