Dat iemand postzegels of sigarenbandjes verzamelt kunnen we ons nog voorstellen, maar sommige mensen houden er wel een heel bijzondere collectie op na.

In onze serie mannen met hobby's stellen we u de Fin Marko Vanhanen voor. Er bestaan rare mensen op de wereld en volgens geruchten spannen de Finnen daarbij de kroon. Het zullen de lange winternachten zijn... Marko verzamelt videorecorders, je weet wel, die dingen met vhs-banden die jij en ik al lang naar het containerpark hebben gebracht.

Marko heeft er honderden en in onderstaande video vertelt hij je er een en ander over in een vrijwel onbegrijpelijk Engels, wat goed is, want Fins zou echt helemaal onbegrijpelijk zijn. Hoe we dat weten? De man heeft ook nog een tweede hobby, namelijk projecten programmeren voor de oude Z80 microprocessor. Maar de website die Marko daarbij heeft opgezet, is helaas - of moeten we zeggen gelukkig - in het Fins. We snappen er niets van, maar hey: Aloitin siitä kun sain käsiini kasan Zilog yhtiön valmistamia 8-bittisiä Z80-mikroprosessoreja.

Wat we ondertussen onthouden hebben over videorecorders? "That's a Philips. Is no good."

Dat iemand postzegels of sigarenbandjes verzamelt kunnen we ons nog voorstellen, maar sommige mensen houden er wel een heel bijzondere collectie op na. In onze serie mannen met hobby's stellen we u de Fin Marko Vanhanen voor. Er bestaan rare mensen op de wereld en volgens geruchten spannen de Finnen daarbij de kroon. Het zullen de lange winternachten zijn... Marko verzamelt videorecorders, je weet wel, die dingen met vhs-banden die jij en ik al lang naar het containerpark hebben gebracht. Marko heeft er honderden en in onderstaande video vertelt hij je er een en ander over in een vrijwel onbegrijpelijk Engels, wat goed is, want Fins zou echt helemaal onbegrijpelijk zijn. Hoe we dat weten? De man heeft ook nog een tweede hobby, namelijk projecten programmeren voor de oude Z80 microprocessor. Maar de website die Marko daarbij heeft opgezet, is helaas - of moeten we zeggen gelukkig - in het Fins. We snappen er niets van, maar hey: Aloitin siitä kun sain käsiini kasan Zilog yhtiön valmistamia 8-bittisiä Z80-mikroprosessoreja. Wat we ondertussen onthouden hebben over videorecorders? "That's a Philips. Is no good."