Eind dit jaar komt het mobiele besturingssysteem van Firefox beschikbaar in onder meer Venezuela, Brazilië, Portugal, Polen en Spanje. Dat heeft Gary Kovacs, de topman van softwareontwikkelaar Mozilla, zelf gezegd op een conferentie van technologieblog "All Things D" in New York. Bij de andere landen zouden Colombia, Mexico, Hongarije en Servië zijn.

Het smartphonebesturingssysteem van de ontwikkelaar van de gelijknamige webbrowser is een open systeem. Onder meer LG, ZTE en Alcate-Lucent hebben al aangekondigd toestellen te gaan maken die draaien op het Firefox OS. (Belga/MI)

Eind dit jaar komt het mobiele besturingssysteem van Firefox beschikbaar in onder meer Venezuela, Brazilië, Portugal, Polen en Spanje. Dat heeft Gary Kovacs, de topman van softwareontwikkelaar Mozilla, zelf gezegd op een conferentie van technologieblog "All Things D" in New York. Bij de andere landen zouden Colombia, Mexico, Hongarije en Servië zijn. Het smartphonebesturingssysteem van de ontwikkelaar van de gelijknamige webbrowser is een open systeem. Onder meer LG, ZTE en Alcate-Lucent hebben al aangekondigd toestellen te gaan maken die draaien op het Firefox OS. (Belga/MI)