Microsoft wil met een online schattenjacht het gebruik van Internet Explorer 8 stimuleren. En dat is niet naar de zin van Mozilla Firefox.

In deze rubriek hadden we het eerder al over een pizza ter promotie van de Internet Explorer 8 browser, maar ook in andere landen voert Microsoft actief promotie. Zo loopt er momenteel in Australië een campagne waarbij je 10.000 dollar kan winnen in een soort online schattenjacht.

Voor zover wij het begrepen hebben, kun je het geld uit de 'Ten Grand is Buried Here' wedstrijd winnen wanneer je de site ontdekt waar het geld virtueel begraven ligt. Maar dat werkt natuurlijk enkel wanneer je de IE8 browser gebruikt. "You'll never find it using old Firefox. So get rid of it, or get lost" krijg je recht in je gezicht te lezen als je het toch waagt om met die alternatieve browser naar [de wedstrijdsite] te surfen.

Dat Firefox 'oud' genoemd wordt (en bij uitbreiding Safari 'boring'), schoot bij een ontwikkelaar van de browser in het verkeerde keelgat. Het resultaat was dat even later de mock-up site '[Ten Grand is Buried There]' een feit was. Wie sterk inzoomt op de kaart, krijgt een verrassing te zien: humor onder ontwikkelaars.

Microsoft wil met een online schattenjacht het gebruik van Internet Explorer 8 stimuleren. En dat is niet naar de zin van Mozilla Firefox. In deze rubriek hadden we het eerder al over een pizza ter promotie van de Internet Explorer 8 browser, maar ook in andere landen voert Microsoft actief promotie. Zo loopt er momenteel in Australië een campagne waarbij je 10.000 dollar kan winnen in een soort online schattenjacht. Voor zover wij het begrepen hebben, kun je het geld uit de 'Ten Grand is Buried Here' wedstrijd winnen wanneer je de site ontdekt waar het geld virtueel begraven ligt. Maar dat werkt natuurlijk enkel wanneer je de IE8 browser gebruikt. "You'll never find it using old Firefox. So get rid of it, or get lost" krijg je recht in je gezicht te lezen als je het toch waagt om met die alternatieve browser naar [de wedstrijdsite] te surfen. Dat Firefox 'oud' genoemd wordt (en bij uitbreiding Safari 'boring'), schoot bij een ontwikkelaar van de browser in het verkeerde keelgat. Het resultaat was dat even later de mock-up site '[Ten Grand is Buried There]' een feit was. Wie sterk inzoomt op de kaart, krijgt een verrassing te zien: humor onder ontwikkelaars.