Mozilla, de nonprofit achter browser Firefox, meldt dat het in de nieuwe versie video's op stil zal zetten. Firefox 66, dat in maart uitkomt voor desktop en Android, zal filmpjes nog wel automatisch afspelen op websites, maar zal het geluid daarbij uitzetten.

Tot nu toe moesten gebruikers, zeker als ze meerdere tabbladen open hebben, op zoek gaan naar dat ene blad waar het (meestal) reclamefilmpje speelde om bovenaan het geluid van dat tabblad uit te zetten. Dat zou nu van de baan moeten zijn.

Gebruikers kunnen nog wel naar video's luisteren, maar zullen daarvoor op de speler zelf moeten klikken. Het idee is hier alvast dat je niet meer overvallen wordt door onverwacht geluid. Voor sites als YouTube, waarbij je vermoedelijk wel de filmpjes wil zien en horen, geeft Firefox de optie om geluid altijd toe te laten.

Mozilla, de nonprofit achter browser Firefox, meldt dat het in de nieuwe versie video's op stil zal zetten. Firefox 66, dat in maart uitkomt voor desktop en Android, zal filmpjes nog wel automatisch afspelen op websites, maar zal het geluid daarbij uitzetten. Tot nu toe moesten gebruikers, zeker als ze meerdere tabbladen open hebben, op zoek gaan naar dat ene blad waar het (meestal) reclamefilmpje speelde om bovenaan het geluid van dat tabblad uit te zetten. Dat zou nu van de baan moeten zijn. Gebruikers kunnen nog wel naar video's luisteren, maar zullen daarvoor op de speler zelf moeten klikken. Het idee is hier alvast dat je niet meer overvallen wordt door onverwacht geluid. Voor sites als YouTube, waarbij je vermoedelijk wel de filmpjes wil zien en horen, geeft Firefox de optie om geluid altijd toe te laten.