Betalingsprovider FIS koopt het Belgische Clear2Pay. Het bedrijf stond al even in de etalage.

FIS betaalt 375 miljoen euro voor alle aandelen van het bedrijf. De bedoeling is dat Clear2Pay de portfolio van enterprise payments kan uitbreiden.

"Deze strategische overname demonstreert ons engagement om technologiëen en middelen af te leveren die onze klanten, zeker grote en wereldwijde spelers, toelaat om een moderne betaalomgeving op te zetten die alle klantkanalen omvat, betalingsoperaties vereenvoudigt, kosten vermindert en een betere klantervaring voorziet." Aldus een verklaring van Gary Norcross, voorzitter en ceo van FIS.

Dat Clear2Pay te koop stond was al even bekend. Al in oktober 2013 meldde Reuters Dat hoofdinvesteerder Aquiline Capital Partners zijn deel wou verkopen, met Oracle of SAP als mogelijke kandidaten. Destijds verklaarde Michel Akkermans wel nog dat dit geen volledige verkoop betekende. Ook in 2012 werd het bedrijf volgens bronnen bijna overgenomen.

Clear2Pay werd in 2001 opgericht door Michel Akkermans, huidig ceo en voorzitter, en Jürgen Ingels, cfo. Vandaag telt het bedrijf 1.200 werknemers verspreid over 15 landen. Bij de eerste investeerders zaten onder meer Big Bang Ventures (nu Hummingbird Ventures), Quest for Growth, Idinvest Partners, Iris Capital en PMV. Intussen is/was Aquiline de grootste aandeelhouder. Ook het management van het bedrijf is vandaag nog steeds mede-eigenaar.

FIS is een provider van banking en payment solutions. Het bedrijf staat 426e op de Fortune 500 en hoopt met de overname in verschillende geografische gebieden betaalproducten te kunnen aanbieden. Het hoopt de overname in het vierde kwartaal af te ronden.

Medeoprichter Ingels laat per mail weten dat hij blij is dat Clear2Pay voortaan in een gr otere internationale groep opgaat wat voor de diensten van het bedrijf veel mogelijkheden opent. "Er is geen enkele bank die nooit van Clear2Pay zal horen", klinkt het. Hij dankt ook uitdrukkelijk iedereen die bij de start in 2001 mee wou investeren.

Tot de overname blijft het 'business as usual' klinkt het bij Clear2Pay. Op de vraag of de oprichters aan boord blijven en of Clear2Pay als apart bedrijf of merknaam blijft bestaan geeft men geen commentaar tot de overname is afgerond.

Betalingsprovider FIS koopt het Belgische Clear2Pay. Het bedrijf stond al even in de etalage. FIS betaalt 375 miljoen euro voor alle aandelen van het bedrijf. De bedoeling is dat Clear2Pay de portfolio van enterprise payments kan uitbreiden. "Deze strategische overname demonstreert ons engagement om technologiëen en middelen af te leveren die onze klanten, zeker grote en wereldwijde spelers, toelaat om een moderne betaalomgeving op te zetten die alle klantkanalen omvat, betalingsoperaties vereenvoudigt, kosten vermindert en een betere klantervaring voorziet." Aldus een verklaring van Gary Norcross, voorzitter en ceo van FIS. Dat Clear2Pay te koop stond was al even bekend. Al in oktober 2013 meldde Reuters Dat hoofdinvesteerder Aquiline Capital Partners zijn deel wou verkopen, met Oracle of SAP als mogelijke kandidaten. Destijds verklaarde Michel Akkermans wel nog dat dit geen volledige verkoop betekende. Ook in 2012 werd het bedrijf volgens bronnen bijna overgenomen. Clear2Pay werd in 2001 opgericht door Michel Akkermans, huidig ceo en voorzitter, en Jürgen Ingels, cfo. Vandaag telt het bedrijf 1.200 werknemers verspreid over 15 landen. Bij de eerste investeerders zaten onder meer Big Bang Ventures (nu Hummingbird Ventures), Quest for Growth, Idinvest Partners, Iris Capital en PMV. Intussen is/was Aquiline de grootste aandeelhouder. Ook het management van het bedrijf is vandaag nog steeds mede-eigenaar. FIS is een provider van banking en payment solutions. Het bedrijf staat 426e op de Fortune 500 en hoopt met de overname in verschillende geografische gebieden betaalproducten te kunnen aanbieden. Het hoopt de overname in het vierde kwartaal af te ronden. Medeoprichter Ingels laat per mail weten dat hij blij is dat Clear2Pay voortaan in een gr otere internationale groep opgaat wat voor de diensten van het bedrijf veel mogelijkheden opent. "Er is geen enkele bank die nooit van Clear2Pay zal horen", klinkt het. Hij dankt ook uitdrukkelijk iedereen die bij de start in 2001 mee wou investeren. Tot de overname blijft het 'business as usual' klinkt het bij Clear2Pay. Op de vraag of de oprichters aan boord blijven en of Clear2Pay als apart bedrijf of merknaam blijft bestaan geeft men geen commentaar tot de overname is afgerond.