De federale overheidsdienst (FOD) Financiën heeft een omzendbrief gepubliceerd die de juridische status van elektronische facturen verduidelijkt. De omzendbrief zou ook de grootste obstakels voor het gebruik van elektronische facturen door ondernemingen wegnemen.

Dat schrijft L'Echo. 14 procent van de Belgische bedrijven maakt gebruik van de elektronische facturen, die sinds 1 januari 2004 bij wet zijn toegestaan. Een van de belangrijkste redenen waarom bedrijven niet echt warmlopen voor het systeem, is de juridische onzekerheid over de status van facturen die elektronisch worden bewaard, namelijk ten opzichte van de fiscus.

Dankzij de nieuwe omzendbrief van FOD Financiën "genieten de bedrijven een juridische zekerheid inzake elektronische archivering", zegt minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen Vincent Van Quickenborne (Open Vld). "De vermindering van de verplichte bewaarperiode van facturen van 10 naar 7 jaar en de nieuwe omzendbrief nemen de belangrijkste obstakels voor elektronische facturen weg", aldus de minister.

Bron: Belga

De federale overheidsdienst (FOD) Financiën heeft een omzendbrief gepubliceerd die de juridische status van elektronische facturen verduidelijkt. De omzendbrief zou ook de grootste obstakels voor het gebruik van elektronische facturen door ondernemingen wegnemen. Dat schrijft L'Echo. 14 procent van de Belgische bedrijven maakt gebruik van de elektronische facturen, die sinds 1 januari 2004 bij wet zijn toegestaan. Een van de belangrijkste redenen waarom bedrijven niet echt warmlopen voor het systeem, is de juridische onzekerheid over de status van facturen die elektronisch worden bewaard, namelijk ten opzichte van de fiscus. Dankzij de nieuwe omzendbrief van FOD Financiën "genieten de bedrijven een juridische zekerheid inzake elektronische archivering", zegt minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen Vincent Van Quickenborne (Open Vld). "De vermindering van de verplichte bewaarperiode van facturen van 10 naar 7 jaar en de nieuwe omzendbrief nemen de belangrijkste obstakels voor elektronische facturen weg", aldus de minister. Bron: Belga