Ongeveer 45 miljoen euro, zoveel heeft het directoraat-generaal Belastingen en Douane-unie van de Europese Commissie klaarliggen voor twee grote ict-aanbestedingen.

Dat budget past binnen het Fiscalis-programma, een Europees project dat onder meer een grotere consistentie van de computersystemen van de nationale belastingadministraties binnen de Unie beoogt. Doel is om beter informatie te kunnen uitwisselen en zo ook op Europees niveau belastingontduiking tegen te gaan.

Het Ai2 Consortium, een gelegenheidssamenwerking tussen het Luxemburgse Arhs Developments, IBM België en Intrasoft, mag meer dan 15 miljoen euro over 5 jaar (3 jaar + 2 mogelijke verlengingen) verdelen. Daarvoor staan de bedrijven in voor de specificatie, de ontwikkeling, het onderhoud en de ondersteuning van de hoger genoemde trans-Europese ict-systemen. Hoewel vooral gericht op belastingsystemen is binnen de aanbesteding ook een luik Douane 2013 voorzien. Dat programma mikt op de ontwikkeling van een pan-Europese elektronische douaneomgeving.

Logica mag zo mogelijk nog harder juichen. Het ict-dienstenbedrijf won de deal voor kwaliteitswaarborging en -controle van de it-projecten van het directoraat-generaal Belastingen en Douane-unie. De opdracht is goed voor ruim 29 miljoen euro over 5 jaar.

Ongeveer 45 miljoen euro, zoveel heeft het directoraat-generaal Belastingen en Douane-unie van de Europese Commissie klaarliggen voor twee grote ict-aanbestedingen. Dat budget past binnen het Fiscalis-programma, een Europees project dat onder meer een grotere consistentie van de computersystemen van de nationale belastingadministraties binnen de Unie beoogt. Doel is om beter informatie te kunnen uitwisselen en zo ook op Europees niveau belastingontduiking tegen te gaan. Het Ai2 Consortium, een gelegenheidssamenwerking tussen het Luxemburgse Arhs Developments, IBM België en Intrasoft, mag meer dan 15 miljoen euro over 5 jaar (3 jaar + 2 mogelijke verlengingen) verdelen. Daarvoor staan de bedrijven in voor de specificatie, de ontwikkeling, het onderhoud en de ondersteuning van de hoger genoemde trans-Europese ict-systemen. Hoewel vooral gericht op belastingsystemen is binnen de aanbesteding ook een luik Douane 2013 voorzien. Dat programma mikt op de ontwikkeling van een pan-Europese elektronische douaneomgeving. Logica mag zo mogelijk nog harder juichen. Het ict-dienstenbedrijf won de deal voor kwaliteitswaarborging en -controle van de it-projecten van het directoraat-generaal Belastingen en Douane-unie. De opdracht is goed voor ruim 29 miljoen euro over 5 jaar.